Title of a News Article

Tatlıses, bugün ikinci kez dünyaya geldi

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, 7 yıl önce bugün tekrar dünyaya geldiğini vurguladı.

İstanbul'a kütüğünü ve aylar önce İzmir'e yerleşerek Tatlıses Kebabı açan Urfalı Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses, 7 yıl önce bugün silahlı saldırıya uğramış ve başından vurularak ağır yaralanmıştı.

14 Mart 2011 yılında TV programı çıkışında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan ve başından vurularak günlerce yoğun bakımda kalan İbrahim Tatlıses, deyim yerindeyse mucize eseri hayata geri döndü. Kafasından vurulan ve beynin hasar görmesi sonucu kısmi felçlik geçiren Tatlıses, bugün İzmi'deki restoranında sevenleri tarafından, hayata ikinci kez gelişinin 7. Yılını kutladı.

İnstagram hesabından paylaştığı kısa bir video ile görüntü veren Tatlıses, soy isminin yazılı olduğu kocaman pasta üzerindeki mumları üfledi. Söndüremediği mumları eliyle söndürmeye çalışan İbo, Osmanlı Tokatı diyerek elini salladı. 

İşte Tatlıses'in paylaştığı videonun altına düştüğü not: 

Bugün benim doğum günüm, 7 yıl önce yeniden doğduğum gün, tekrar hayata başladığım gün... Yıllar hızla geçerken bende tüm acılara, pastanın mumlarına attığım gibi birer Osmanlı tokadı attım... YÜCE ALLAH’ıma hamdolsun, beni sizin sevginizden mahrum bırakmadı... Beni size, sizleri bana bağışladı... Bugünü unutmayıp, bana dualarını, güzel dileklerini ileten herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum... İyi ki varsınız, sağlıkla nice yıllarımız olsun inşALLAH...

İbrahim Tatlıses Kısaca Hayatı
  ‘’İmparator ‘’ lakabıyla bilinen türkücü İbrahim Tatlıses1 Ocak 1952 tarihinde Şanlıurfa’da dünyaya Gelir. Fakir bir ailede büyümüş olup asıl soyadı Tatlıses değil Tatlı’dır. Ahmet Tatlı ve Leyla Tatlı’nın yedi çocuğundan en büyüğüdür. Çocukluğu Şanlıurfa’da geçen sanatçı inşaatta çalışırken Adanalı bir sinemacının sesini beğenmesiyle birden şöhretin kapıları kendisine açılır. 62 yaşında olan türkücü İbrahim Tatlıses ikisi resmi ve üçü resmi olmayan toplam 5 evlilik gerçekleştirir. 1. evliliği Şanlıurfa’da Adalet durak ile gerçekleşti. Bu evlilikten 1 erkek ve 2 kız çocuğu vardır. 2. evliliği resmi olmamakla birlikte oyuncu Perihan Savaş’la gerçekleşti. Bu beraberlikten Melek Zübeyde adında kızı bulunur. 3 evliliği de resmi değildir ve Derya Tunaile gerçekleşir. İdo Tatlıses bu beraberlikten olan oğludur. Resmi olmayan 4. evliliği dansöz Asena Onur Çakmak'la olur ve ikili sonra ayrılırlar. Resmi olan 5. evliliği 2011 yılında Ayşegül Yıldızla gerçekleşir. 2013 yılında biten evlilikten Elif Ada isminde kızı vardır.
 
‘’Ayağımda Kundura’’ isimli türkü ile şöhret basamaklarını tırmanmaya başlayan İbrahim Tatlıses Özellikle 1980-1990 yıllarında gerek çıkardığı albümler ve gerekse çektiği filmlerle o döneme damgasını vurmuş, halk tarafından ‘’İmparator’’ denilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda işadamı olan türkücü Tatlıses Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yürütür. Sanat hayatı boyunca birçok film çeviren ve bir o kadar da albüm çıkaran İbrahim Tatlıses yurtdışında da tanınan bir sanatçıdır. Satış rakamları milyonları bulan albümleri arasında Ayağında Kundura, Gelme İstemem, Ben İnsan Değil Miyim, Mutlu Ol Yeter, Mavi Mavi, Allah Allah, Gülüm Benim, Fosforlu Cevriyem, Yalan, Haydi söyle gibi albümleri bulunur. Oynadığı birçok film arasında Ayağında Kundura, Sabuha, Toprağın Oğlu, Fadile, Seni Yakacaklar, Yorgun, Ayşem, Hülya, Sevdalandım, Mavi Mavi, Allah Allah, Yalnızım, Âşıksın, Ben İnsan Değil miyim ve Bir Kulum İşte filmleri zamanında en çok izlenen filmleridir. Bir dönem siyasete atılan sanatçı 2007 yılında Genç partiden milletvekili adayı olmuş olmasına rağmen partisi kazanamayınca meclise giremedi. 2011 yılında bu sefer Adalet ve Kalkınma Partisinden Şanlıurfa milletvekili adayı olan İbrahim Tatlıses sonradan aday gösterilmeyince adaylıktan çekilmiştir. Bir dönem yaptığı İbrahim Tatlıses Talk Showlar ile televizyon ekranlarının en çok izlenen program sunucusu haline gelen türkücü İbrahim Tatlıses 4 Mart 2011 tarihinde program bitiminde evine dönerken silahlı saldırıya uğramıştır. Uzun süre Almanya’da tedavi görmüş ve tekrar Türkiye’ye İstanbul Maltepe Darüşşafaka Rehabilitasyon merkezine getirilmiştir. Hızlı iyileşmiş olan türkücü şuan gayet sağlıklıdır. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195