Title of a News Article

Türk ve Suriyeli aileler barıştırıldı

Türk ve Suriyeli aileler barıştırıldı
banner206
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ubadi ve Biniyusuf aşiretlerine mensup iki aile arasındaki kan davasını barışla sonuçlandırdı. İki aile arasındaki kan davası, Başkan Ekinci’nin girişimleri ve yüzlerce kişinin katılımıyla son buldu. 
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ubadi ve Biniyusuf aşiretlerine mensup Atay ve Ekber aileleri arasında yaklaşık 3 ay önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davasını sona erdirdi. 3 ay önce bir kişinin öldürülmesiyle iki aile arasında başlayan husumet, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin girişimleriyle sona erdi. Ubadi ve Biniyusuf aşiretlerine mensup Atay ve Ekber aileleri arasında başlayan husumetin son bulması için kolları sıvayan ve başka ölümlerin olmasını engellemek isteyen Başkan Ekinci, iki ailenin ileri gelenleriyle görüşmeler yaptı.  Görüşmelerden olumlu sonuçlar alan Başkan Ekinci harekete geçti ve bugün iki aşiretin mensuplarını bir araya getirerek barıştırdı. Harran ilçesine bağlı Aşağıkesmekaya mahallesindeki barışa, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Akçakale Eski Belediye Başkanı Ahmet Akay, bölgenin ileri gelenleri, kanaat önderleri ile iki aşirete mensup yüzlerce kişi katıldı. Verilen barış yemeğinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için birlikte harekete edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Ekinci,” Suç işlemenin önüne geçmek için birlikte mücadele etmeliyiz. Belki bunu tamamıyla engelleyemeyiz. Ama suçluların cezasını hukuk önünde vermeleri gerekiyor. Suçun şahsiliğinden hareketle bunu tüm aşirete yaymamamız gerekiyor.” Dedi. 
Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci,” Maalesef geçtiğimiz aylarda hiç birimizin tavsif etmediği bir olay oldu. Hepimiz biliyoruz ki ne kadar sıkıntılı ortamlar olursa olsun olaylar ne kadar hoşumuza gitmese de mutlaka bir araya gelip barışmamız gerekiyor. Bu hem dinimizin gereği hem de örfümüzün gereğidir. Hiç kimse böyle bir olayın yaşanmasını zaten tavsif etmiyor. Kanaat önderleri ile beraber  iki aile ile görüştük. Ubadi aşiretinden Atay soy isimli ailemiz ve Biniyusuf aşiretinden Ekber ailesi ile bir araya geldik. Bu husumetin sonlandırılması gerektiğini söyledik .Gönül isterdik ki böyle olaylar yaşanmasın,  bu tarz sıkıntılı ortamlara meydan vermeyelim ama dünya hali bu gibi sıkıntılar da oluyor. Bu girişimimizi karşılıksız bırakmadıkları için iki aileye teşekkür ediyorum .aramızda çok değerli büyüklerimiz ve kanaat önderlerimiz var. Harran Belediye Başkanımız Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanımız Abdulhakim Ayhan ve Akçakale eski Belediye Başkanımız Ahmet Akay ile çok değerli kanaat önderlerimize de teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Etrafımızda bu kadar sıkıntılı ortamlar varken, bizim bu tarz olaylar ile anılmamamız gerekiyor. Kan davası cahiliye devrinden kalma bir şeydir. Tasvip etmediğimiz bir durum olan kan davalarını bizler bir araya gelerek kaldırmalıyız. Bir olacağız, beraber olacağız, Allah’ın emrettiği şekilde yaşayacağız ve bunu ortadan kaldıracağız. Tabi ki suçlular hukuk önünde hesaplarını verecektir ama bizler suçun şahsiliğinden hareketle de bu tarz olayları tüm aşirete yaymamamız gerekiyor.” dedi.
  Konuşmanın ardından yapılan dualar ile aileler tokalaşarak birbirine sarıldı. Barış yemeği, aile fertlerinin yan yana yemek yemesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142