Title of a News Article

Umre yerine Balıklıgöle gelince şoke oldular

Umre yerine Balıklıgöle gelince şoke oldular
banner206
 Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde 68 umre yolcusunun hayali Urfa'da bitti. Dolandırcılık bu insanların manevi duygularını da yendi. 68 kişi Umreye gitmeyi hayal ederken dolandırıcılar Onları Balıklıgöle getirdi. 

Aralarında yaşlıların da bulunduğu kafiledekiler, firma yetkililerinin  kiraladığı otobüslerle Gaziantep ve Şanlıurfa'da dolaştırıldı.

Otobüste dolandırıldıklarını anlayan kafiledekiler, Elbistan'daki  yakınlarına haber verdi. Vatandaşlar, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne  gelerek polis ekiplerine konu hakkında bilgi verdi.

Kafileyi taşıyan otobüsler, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durduruldu.  Kutsal toprakları ziyaret için kişi başı 690 dolarverdiğini iddia eden  kafiledekiler, emniyette firma yetkililerinden şikayetçi oldu.

"Şanlıurfa'yı gezdirip geri getirdiler"

Yolculardan Durdu Mehmet Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada,  umreye gitmek için söz konusu firmayla anlaştıklarını belirtti.

Firma yetkililerinin Kayseri'den uçağa bindirileceklerini söyleyerek  kendilerini otobüse aldığını ifade eden Kılıç, "Otobüse bindirdikten sonra  Şanlıurfa'da Balıklıgöl'ü gezdireceklerini söylediler. Akşam olduğunda bizi  götüremeyeceklerini belirtip Elbistan'a geri getirdiler." dedi.

Mağdur olduklarını belirten Yüksel Kılıç da "Kutsal topraklara, Mekke  ve Medine'ye gitmek için yola çıktık ancak Şanlıurfa'yı gezdirip geri  getirdiler." ifadesini kullandı.

kaynak.milliyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 05:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195