Title of a News Article

Urfa'da Down sendromu çocuklar bakın ne yaptı

Urfa'da Down sendromu çocuklar bakın ne yaptı
banner206

Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesine bağlı Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören down sendromu öğrenciler, özel bir avm'deki işletmelerde çalışarak, kimi garson oldu, kimi şef. Müşterilerin yüreklerine dokunan bu öğrencilerin hareketi takdir topladı.

Farkındalık yaratma adına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen etkinliklerde, down sendromu öğrenciler bugün diğer insanlardan farksız kalarak aynı işleri aynı heyecanı yaşadılar. 

Özel bir avm'de öğretmenleri aracılığı ve gözetiminde giyim, yemek ve diğer sektöre bağlı işletmelerde yarım gün eğitim gören down sendromu öğrencilerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Sporcum ocakbaşında iş başı eğitimi gören down sendromu öğrencileri, müşterilere tecrübeli bir şef, garson gibi hizmet ettiler. Eğitim gördükleri okullarda yapmış olduğu resim çalışmalarını müşterilere mektup zarfı içinde hediye eden öğrenciler hem kendilerini hemde müşterileri mutlu ettiler. 

Sporun Ocak başı işletme sahibi Fatih Dörtkardeş, bu etkinlik kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, dezavantajlı kardeşleri down sendromu kardeşlerine her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142