Title of a News Article

Urfa'da husumetli aileler barıştı

Urfa'da husumetli aileler barıştı
banner206

Şanlıurfa'da, aynı aşirete üye iki aile arasında 3 yıldır devam eden husumet, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Peltek’in devreye girmesiyle barışla son buldu.

Misehre Aşiretine mensup yakın akraba olan 2 Bozkurt Aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 yıl önce dört kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet kan davasına dönüşmeden Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Peltek’in girişimleri, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci’nin destekleri ile barışla sonuçlandı.

Viranşehir’in Samanlı Mahallesi’nde bir araya getirilen ailelerin büyükleri, barış yemeğinin ardından el sıkışarak birbirlerinden helallik diledi. Barış yemeğine Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ŞUTSO Meclis Üyesi Ahmet Sambur ve her iki ailenin önde gelenleri katıldı.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek burada yaptığı konuşmada, Viranşehir'in büyük, köklü ve onurlu ailelerinden olan Bozkurt Ailelerinin arasındaki husumeti, barışla sonuçlandırıyor olmak bizim için büyük bir saadettir. Yaşamın her döneminde anlaşmazlıklar doğabilir. Ancak önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak ve birbirimizi anlayarak barış içinde çözebilmektir. Huzura ve sükûnete erebilmemizin temeli, akıl ve diyalogla hareket etmektir.” dedi.

Barış sağlanmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195