Title of a News Article

URFA'DA MEVLANA RÜZGARI

Şanlıurfa Valiliği’nin organize ettiği, Hz. Mevlana’da Ramazan adlı sohbet, iftar ve sema gösterisi programı Rabia meydanında gerçekleştirildi.

URFA'DA MEVLANA RÜZGARI
banner206
HABERİN GALERİSİ
MEVLANA RABİA

MEVLANA RABİA

Şanlıurfa Valiliği’nin organizasyonuyla kente gelen Bursa Karabaş Veli Dergahı Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbette, Bursa Tasavvuf Vakfı semazenleri de muhteşem sema gösterileri sundular.

VALİ TUNA: RAMAZAN BİRLİKTE DAHA ANLAMLI

Etkinlikte bir konuşma yapan Şanlıurfa Valimiz Sayın Güngör Azim Tuna, Ramazan ayının birlikte iken daha anlamlı olduğunu belirterek, “Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki kardeşlik ikliminin, dayanışmanın, kaynaşmanın, yardımlaşmanın Halil İbrahim bereketiyle dolup taştığı bir Ramazan ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğu içindeyiz. İsmi Rabia olan bu meydanda milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin tek olduğunu, en veciz bir şekilde birlik duygusunu bu iftar vesilesiyle bir daha idrak ediyoruz” dedi.

“15 TEMMUZ’DA UMMAN OLDUK”

Konuşmasında, 15 Temmuz’da bir ve beraber olmanın kazanımlarını da hatırlatan Vali Tuna, “Aynı zamanda Hz. Mevlana’nın manevi iklimine doğru bir gönül yolculuğu yaşayacağımız bu nezih akşamda, onun gönül gözüyle bakışına olan özlemimizi bir kez daha yüreklerimizde duyuyoruz. İrfanını Mesnevi’den almış bir millet olarak Hz. Mevlana’nın damla değil, umman ol nasihatini can kulağıyla dinliyoruz. Nitekim 15 Temmuz’da da bir gönül ummanı olarak, damla olmaktan vazgeçtik. Farklı düşünceler, farklı görüşler birlik ruhu ile demokrasiye sahip çıkmıştır.

Ruh ufkumuz Hz. Mevlana, riyadan uzak bir yol üzerinde bize iki seçenek ve tek bir yol sunmuştur. Yal olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Sözümüz özümüze, yüzümüz gönlümüze, önümüz yönümüze uygun olmalıdır. Oysa güzel dinimizi hain ve çirkin emellerine alet edenler, riyayı yol edinmişlerdir. 15 Temmuz gecesi sadece milli iradeye kurşunlar sıkılmadı, sadece Meclis bombalanmadı. O gece dini değerlerimiz de ayaklar altına alınmıştır. Bu bakımdan riyakarlığı bir yaşam biçimi haline getirenlerin maskesi 15 Temmuz’da düşmüştür.

İslam gibi adı barış olan güzel dinimiz adına bozgunculuk çıkarmak, terör estirmek, islamofobi gibi karanlık ve kirli planların, doğrudan ya da dolaylı olarak hizmetinde olmak demektir ” şeklinde konuştu.

“ŞANLIURFA’DA BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

“Valiliğimiz ve bütün kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız, hep birlikte Şanlıurfa’da büyük bir aileyiz” diyerek, Hz. Mevlana’nın öğretilerinden örnekler veren Vali Tuna, şunları söyledi:

“Bu nezih akşam vesilesiyle Mevlana misali asıl maksadımızı tekrar hatırlarımıza düşüreceğiz. Hz. Mevlana, dert daima insana yol gösterir diyerek, derdin yol gösterici yönüne işaret etmiştir. Yani el kadar yüreklerimize dağ kadar dertler yığmalıyız. Sınırlarımız ötesinde insanlığa yaşatılan zulümlere, acılara, savaşlara duyarsız kalamayız. Ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığına yönelik olumsuz tutumları görmezden gelemeyiz. İçeride ve dışarıda, yüce devletimizin itibarını hedef alan her türlü şer, nifak ve iftira çabalarına karşı gevşeklik göstermemiz söz konusu bile olamaz. Çünkü bizim ülkemize, vatanımıza dair yüreklerimizde yeşerttiğimiz dertlerimiz vardır. Çünkü vatan sevgisini imandan sayan bir gönül medeniyetinin mensuplarıyız. Çünkü bizim asıl derdimiz dosdoğru bir yol üzerinde, değerler dünyamızın ruhuna sadık işler üretmektir.

Kendi içimizde gidecek bir yer olsun diye Hz. Mevlana, ömrü boyunca kendine görev edindiklerini Divan-I Kebirde şöyle ifade buyurmuştur: Biz bu dünyada güneş gibiyiz. Tüm insanlar alemine yararlı, faydalı olmaya gelmişiz. Kalpleri kırılmış, gamlara düşmüş kişilere dost olmaya, onların gamlarını, kederlerini paylaşmaya gelmişiz.

Hz. İbrahim’in hemşehrisi olarak, İbrahim’in milleti olarak Ensar ruhuyla göçmen kardeşlerimize sınırlarımızla birlikte gönül kapılarımızı açtık. Konu bölmekse, biz sadece ekmeğimizi paylaşmak için böleriz. Ama asla bölünmeyiz. Biz biriz sevgili kardeşlerim, aksini söyleyenler, bize bazı farklılıklar isnat ederek kopmaz bağlarımızı ayırmaya kalkanlar, bilin ki düşmanlarımızdır. Aslolanın ne olduğunu ise Fihi Ma-Fih adle eserinde Hz. Mevlana şöyle buyurmuştur: Aslolan sevmektir. Biz yetmiş iki milleti ayırıp kayırmadan seviyoruz. Yani dilinden, dininden, mezhebinden, meşrebinden, kıyafetinden, makamından, soyundan ötürü değil, Yaradan’dan ötürü seviyoruz.

Ne anlatırsak anlatalım, ne kadar anlatırsak anlatalım, bize Hz. Mevlana gibi gönül sultanlarımızdan miras kalan bir sevdayı yansıtır ürettiklerimiz. Valiliğimiz ve bütün kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız, hep birlikte Şanlıurfa’da büyük bir aileyiz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda bir olmak, iri ve diri olmak için, azim ve gayretle çalışıyoruz. Hz. Mevlana misali şöyle diyoruz; Dün gitti, evvelsi gün geçti, gün bugündür. Yani gün, yine birlik için çalışmanın günüdür. 15 Temmuz gecesi nasıl bir olduysak, kargaşa çıkarmak, şaibe yaymak isteyenlere karşı her zaman sağduyulu olmalı ve devletimize güvenmeliyiz.

Birlik heyecanımızı tazeleyen bu nezih akşam’da Bursa’dan teşrif buyuran Karabaş-i Veli Dergahı Mevlevi Üstadı Sayın Mustağa Özbağ’ın sohbetinin feyzinden nasiplenmeyi ümit ediyoruz. Kendilerine ve semazen kardeşlerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bu akşam, gönül dünyamız dile gelecek, bizi mana iklimine götüren değerlerimiz bir kez daha hatıra düşecektir. Onlar hatıra düşünce, iyilikte, güzelliklerden ayrı ve gayrı ne varsa hepsi hatırdan düşecektir. Hepinizi en kalbi hislerle selamlıyor, saygılar sunuyorum.”

BAŞKAN ÇİFTÇİ: RAMAZAN PEYGAMBERLER ŞEHRİNDE TÜM GÜZELLİĞİYLE YAŞANIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, Ramazan ayının manevi ikliminin Peygamberler şehrinde tüm güzelliğiyle yaşandığını ifade ederek, “Yavaş yavaş son haftaya giriyoruz. Bu güzel ayın bize vermiş olduğu feyzi toplum olarak birlikte yaşıyoruz. Allah’ın izniyle bayrama da hep birlikte sağlıklı bir şekilde ülke olarak, şehir olarak gireceğiz. İnşallah hepimiz tutmuş olduğumuz oruçların, kıldığımız namazların, yapmış olduğumuz hayırların, zekatların Yüce Allah’ımız tarafından kabul edilmesini niyaz ediyoruz. Buraya katılımınızdan dolayı hepinize Şanlıurfa adına teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Valimizin şahsında programa emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen sohbet, iftar ve sema gösterisi programına, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Hanımefendi Pervin Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, teravih namazından sonra Balıklıgöl amfi tiyatroda da gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 23:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Peygamber efendimiz komşusu açken tok yatan bizden değildir demistir

misafir
misafir - 7 yıl Önce

Mevlana ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün demis

SIRADAKİ HABER

banner195