Title of a News Article

Urfalılar Halep'e sessiz kalmadı

.

HABER: UĞUR BUDAK

Ş
anlıurfa Valiliği öncülüğünde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve bazı STK'ların desteğiyle Halep için yardım toplanmaya başlandı. Şehrin en işlek meydanında kurulan yardım çadırında vatandaşların getirdiği insani yardım malzemeleri bugün dualar eşliğinde Halep’e gönderildi.

Şanlıurfa, Halep’te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak, “Haydi Şanlıurfa Halep İçin Yardım Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, savaş mağduru Halep halkı için hayırseverler tarafından bağışlanan yardım malzemeleri, 20 TIR’a yüklenerek BELSAN'nın Toplanma Merkezi’nde düzenlenen törenle Suriye'nin başkenti Halep'e uğurlandı.

 

Yardım tırlarının Halep’e gönderildiği programa Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Nihat Kılıç, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz,  Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İl Müftüsü İhsan Açık, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

GEREM: KAMPANYAMIZ 10 GÜN DAHA DEVAM EDECEKTİR

Osman Gerem, kampanyanın 10 gün daha devam edeceğini ifade ederek, “Kar yağarken dağlara kar serpin kuşlar aç kalmasın anlayışının temsilcileri olarak, tarih boyunca mazlumların, mağdurların yer alan bir ecdadın torunları olarak, tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu konuda Şanlıurfalılara teşekkür ediyoruz. Daha önceki günlerde de buradan 22 TIR yardım gönderilmiş bugün de 20 TIR yardımı göndereceğiz. Kampanyamız 10 gün daha devam edecektir. Önümüzdeki günlerde 20 TIR daha göndermeyi düşünüyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

DEMİRKOL: KAMPANYAYA BİR ÇORAP DAHİ OLSA KATILIMLARINI SAĞLIYORUZ

Fevzi Demirkol, bir çorap dahi olsa katkı sunduklarını belirterek, “Halkımızın vatansızlığı ne demek olduğunu bilmesi ve kardeşlik duygumuzun pekişmesi adına bu kampanyaya bir çorap dahi olsa katılımlarını sağlıyoruz. Haliliye Belediyesi olarak 6 TIR yardım malzemesiyle katkıda bulunduk. Bu kampanyayı tertipledikleri için valimize, belediye başkanlarımıza ve tüm STK’lara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 
EKİNCİ: BURADA ÖLEN İNSANLIKTIR

Mehmet Ekinci, Suriye’de devam eden savaşta en çok çocuklarının etkilendiğinin altını çizerek, “İbrahimi bir şehre düşen ateş çemberinde olan bir coğrafyada su misali o ateşin söndürülmesine bir katkı sunmaktır. Ortadoğu coğrafyası hepimizin bildiği gibi ateş yumağına dönüşmüş durumdadır. Burada ölen insanlıktır. Çocuklar bu durumdan çok etkilenmektedir. Bizler de bu vatanda daha rahat ve huzurlu bir yaşamın sadakası olarak bu yardımlara destek verdik. Bu kapsamda hem Halep’e hem de Şırnak halkı için bir çalışma yaptık. Bununla ilgili de 4 TIR Halep’e 1 TIR Şırnak’a katkı da bulunduk" dedi.

KILIÇ: TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLECEK BİR ADIM ATMIŞLARDIR

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, örnek olabilecek bir davranışa imza attıklarını vurgulayarak, “Sivil toplum kuruluşlarımızın ve kentteki kamu kurumlarımız Suriye’de yaşanan drama ilk günden beri bu işe gönül vererek organizasyonu sağlıyor. Belediyeler ve diğer kurumlarımızın destekleriyle çok güzel bir şekilde Türkiye’ye örnek olabilecek bir adım atmışlardır. Çalışmalarından dolayı sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Rabia Meydanı’nda 10 gün daha yardım kampanyası devam edecektir" diye konuştu.

 

YILMAZ: YAPACAĞIMIZ DESTEK NE OLURSA OLSUN BOYNUMUZUN BORCUDUR

Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, Suriye’ye yardımın boyun borcu olduğunu belirtti. Yılmaz, “Mehmetlerin, Alilerin, İbrahimlerin ve Eyüplerin şehri Şanlıurfa’nın düzenleyip tertiplediği bu kampanyada bulunuyoruz. Halep, her ne kadar farklı bir ülkeye ait olduğu görünse de yüzyıl önce Çanakkale’de Halepli Mehmet’in şehit olduğu o kan dolu, o şehit dolu topraklarda kurtuluş mücadelesinden biliyoruz. Dolayısıyla 21 metrekareye hitap etmiş bir milletin varisleri olarak her ne kadar TIR’ların üzerinde yardım kelimesi yazılsa da Halep’e yapacağımız destek ne olursa olsun boynumuzun borcudur. Çok yardım gibi de görmemek gerekir. Bizim en asli sorumluluklarımızdandır. Halep’e ya da Arakan’a veya dünyanın herhangi bir yerine gördüğümüz, şahit olduğumuz herhangi bir olumsuzluğa koşmak, müdahale etmek bu ülkenin en büyük sorumluluklarındandır. Bugün o kutsal sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz. İğne ucu kadar da olsa bu kutsal vazifede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142