Title of a News Article

Yeni dönem başladı...

Yeni dönem başladı...
banner206
Pasaportkimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı.  Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve  milli yazılımlar kullanıldığı 503 olan pasaport başvuru noktası da 761'e, 596  olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı.Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne geldi. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gelerek sıraya girdi. 

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden  veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu  alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi. 

BAKANLIK KAMU SPOTU HAZIRLADI 

İçişleri Bakanlığı, pasaport ve sürücü belgelerinin de nüfus müdürlüklerinden verilecek olması dolayısıyla   "Üçü bir yerde"  başlıklı  kamu spotu  hazırladı.   

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195