Title of a News Article

Yola saçılan pamukları toplayarak...

Yola saçılan pamukları toplayarak...
banner206
 Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa'da tarlalarda hasat devam ederken, dar gelirli aileler ve çocuklar ise yola saçılan kirli pamukları satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. 
Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında sulu tarımın yaygınlaştığı Harran Ovası'nda pamuk, çiftçinin umudu olmaya devam ediyor. Tekstil, yağ sanayi ve hayvancılık sektöründe önemli oranda ham madde sağlayan pamuk hasadının başlamasıyla birlikte bölgede 'Beyaz altın' olarak adlandırılan pamuk tarlalarında hasat sürüyor.
Satılmak için özel kasa yapılan kamyon ve traktörlere istiflenen pamukların geri kalan kirli veya yola saçılmış pamuklar ise dar gelirli aileler ile çocukların geçim kaynağı olmaya başladı. Kamyonlardan yola savrulan kirli pamukları toplayan dar gelirli aileler, bunları kilosunu 1 liraya yol kenarına kurulan seyyar komisyonculara satıyor. Şanlıurfa- Akçakalekarayolu üzerinde çoğunluğu çocuklardan oluşan kişiler, gün boyunca torbalarına istifledikleri kirli pamukları satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyor.
Yola açılan pamukları toplayan çocuklardan 11 yaşındaki Muhammed Budak, "Yol kenarındaki pamukları topluyorum. Pamukları satarak, okul harçlığımı çıkarıyorum. Günlük yaklaşık 10 kilo pamuk topluyorum, kilosunu da 1 ile 2 lira arasında satıyorum. Günlük 10 - 15 lira para kazanıyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195