Title of a News Article

15 Temmuz Şehidinin ismi unutulmayacak

15 Temmuz Şehidinin ismi unutulmayacak
banner206
15 Temmuz hain darbe girişiminde İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet önünde darbecilere karşı direnirken şehit düşen Ceylanpınarlı Şehit Ümit Yolcu'nun ismi memleketinde bir okula verildi.

15 Temmuz şehidi Ümit Yolcu'nun ismi orta okul imam hatip lisesine verildi. Okul bahçesinde düzenlenen törene şehidin ağabeyinin yanı sıra ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, şehitlerin ölümsüz hatıralarının yaşatılması gerektiğini belirterek, "15 Temmuz şehitleri kanlarını canlarını gözlerini kırpmadan feda ettiler. Onlar olmasaydı bugün bizler böyle huzurlu bir şekilde buralarda olmayacaktık. Çünkü 15 Temmuz darbe girişiminin amacı Türkiye'yi karıştırmak, Türkiye'yi Irak'laştırmak, Suriye'lileştirmekti. Kısacası Türkiye'yi bir iç savaşa sürüklemekti. Bu huzurumuzu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz ve onlara minnettarız." diye konuştu.

Şehit Ümit Yolcunun ağabeyi Bahattin Yolcu da, şehitlerin asla unutulmadığını söyleyerek, "Şehitler ölünce unutulmuyor. Ancak yaşayanlar tarafından önemsenmedi mi unutulur. Bu okula şehidimizin isim verildi. Eğer sizler şehidin ismini yaşatmak istiyorsanız her biriniz bir şehit Ümit Yolcu'sunuz. Okuyup iyi yerlere geldiğiniz zaman sizler ümit yolcuya görevinizi yapmışsınız demektir." şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe ise şehitlerin ölümsüz olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Bütün şehitlerimizin ismi Ümit Yolucu'nun ismi gibi ölümsüzdür. Şehitler ölmezler. Onlar kıyamete kadar yaşarlar ancak bizler bunu anlayamayız. Ölümsüzlük şehitlere verilen bir ünvandır. Biz bugün ümit kardeşimizin ismini bu okula vererek bu sonsuzluğu yaşatmak istiyoruz. Sizlerde onun hatırasına sahip çıkacaksınız. Hiç bir terör örgütünün geleceğinizi karartmasına izin vermeyeceksiniz."

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195