Title of a News Article

Akçakale Belediyesi Yaz Spor Kursları Törenle Açıldı.

Akçakale Belediyesi Yaz Spor Kursları Törenle Açıldı.
banner206
 Akçakale Belediyesinin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği yaz spor kurslarının açılışı yoğun katılım ile birlikte düzenlenen törenle açıldı.

Akçakale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Yaz Spor kursları´nın açılışına Akçakale Kaymakamı  Hamza Özer, Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Altınsoy,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şevket Saruhan Hamavioğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Başak, Akçakale Belediye Spor Kulüp Başkanı Abdullah Çiftçi ve Akçakale Belediye Spor Antrenörü Mehmet Emin Önhan'nın katılımlarıyla açıldı.

6-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere sporu sevdirmek ve eğitim vermek amacıyla 100'ü Suriyeli misafirlerimiz olmak üzere yaklaşık 800 öğrencin katılımıyla 3 aylık açılan yaz spor kurslarında Futbol, Yüzme, Voleybol, Basketbol, Badminton ve Bocce olmak üzere 6 ayrı branşta eğitimlerin verileceği ve 15 öğretmenin görev yapacağı açıkladı. 

Açılışı ilçe protokolü tarafından yapılan Yaz Kursları’nda bu yıl da Akçakaleli çocuklar spora ve eğlenceye doyacaklar, çeşitli eğitimlerle kendilerini geliştirip, farklı etkinliklerle kendilerini geleceğe hazırlayacaklar. Bu kurslarda çocukların alacakları eğitimler sadece spor odaklı olmayacak. Öğrenciler, fiziksel gelişimlerinin yanı sıra, geleneksel çocuk oyunlarından değerler eğitimine kadar birçok faydalı etkinlik ile kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan donanımlı hale getirebilecekleri eğitimleri alacaklar.

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Altınsoy;  "Derdimiz ve sevdamız gençlerin daha iyi eğitim almasıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın fiziki gelişimlerine katkı sağlamak, onların boş zamanlarını değerlendirmek, sporla buluşturmakla birlikte arkadaşlık bağlarını güçlendirmektir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurslarımızı ücretsiz yaptık. Ayrıca kurslarımıza kayıt yaptıran  tüm öğrencilerimize sportif malzeme ve forma ihtiyaçlarını da Akçakale Belediyesi olarak ücretsiz karşılıyoruz" dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise yaptığı yazılı açıklamada; "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız sadece anne babalarının geleceği değil. Bu şehrin, bu aziz milletin ve bu Türkiye’nin geleceği çocuklarımız. Çocuklarımızın sağlıklı, donanımlı yetişmesi bizim için çok önemli. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapacağımızı söylemiştik. Allah’a hamdolsun yıldır bunun gereğini yerine getirdik. Çocuklarımızın spor yapmalarını takip edelim, onaylayalım ve destekleyelim. İnşallah bu spor alanlarından birçok olimpiyat oyuncularının çıkmasını bekliyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaklar." dedi.

Yaz Spor Kursları açılışı protokol üyelerinin çocuk ve gençlerle birlikte çektirdikleri toplu fotoğrafla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195