Title of a News Article

Akçakale'de Kudüs'e Destek İsrail'e Lanet Mitingi.

Akçakale'de Kudüs'e Destek İsrail'e Lanet Mitingi.
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ABD’nin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin 62 Filistinliyi katletmesi,ilçe halkı tarafından protesto edildi.

Filistinliler için "Büyük Felaket" olarak tanımlanan Nakba’nın yıl dönümünde ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerleri tarafından 62 Filistinlinin katledilmesi Akçakale'de  yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Akçakale Belediyesi ve Ak Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen yürüyüşe Akçakale belediye başkanı Abdülhakim Ayhan,Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ağ ve vatandaş katıldı.

Teravih namazı sonrası, Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, tekbir getirip, İsrail aleyhinde slogan atarak bir süre yürüdü.

Kuran-ı Kerim'in okunduğu etkinlikte Gazze'de şehit olan Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ağ, yaptığı açıklamada, Filistinlilerin yanında olduklarını haykırmak ve bu zulme sessiz kalmadıklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

KUDÜS'ÜN MÜSLÜMANLARIN YURDU OLDUĞUNA DİKKATİ ÇEKEN AĞ, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"İşgal altındaki toprakların gerçek sahibi Filistin halkına karşı hukuksuz uygulamalarında sınır tanımayan işgalci İsrail, aynı zamanda tüm İslam alemince kutsal ve mübarek kabul edilen Mescid i Aksa'nın da hürmetine saygısızlık etmekte beis görmemektedir. Son olarak ABD yönetimince ilan edilen büyükelçiliğinin taşınması maalesef BM kararına rağmen uluslararası mekanizma ve kararları yok sayarak bugün gerçekleştirilmekte. Bu durum Kudüs’ün işgalini resmileştirmeye yönelik ve faşist İsrail yönetiminin azgınlığını artırmaya sebep bir karardır. Kudüs'ün işgalden kurtulması ile tekrar bir İslam beldesi olması amacı ile tüm benliğimizle mücadele edecek, bu manada mücadele eden kardeşlerimizin her daim yanında yer alacağız."

Sık sık tekbir getirip, İsrail ve ABD aleyhine slogan atan yüzlerce insan daha sonra olaysız dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 13:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 6 yıl Önce

urfa merkez ve ilçelerinde yaşayan savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan el uzatan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142