Title of a News Article

Akçakale'de muhtarlarla bir araya geldiler

Akçakale'de muhtarlarla bir araya geldiler
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi. Başkan Ayhan, “Bizim önceliğimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür” dedi.


Şanlıurfa Valiliği tarafından periyodik olarak düzenlenen vatandaş buluşmaları bu kez Akçakale’de gerçekleştirildi. Öğretmenevi’nde Akçakale Kaymakamlığı'nın  ev sahipliğinde  düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Uslu ve 115 mahalle muhtarı katıldı.

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl başkanlığındaki toplantıda öncelikle muhtarlara söz verilerek, sorunları dinlendi. Ağırlıklı olarak eğitim, sağlık ve içme suyu hizmetlerinde yaşanan sıkıntılara değinen muhtarlar, talep ve önerilerini de sıraladı.


MUHTARLARI SÜKUNETE ÇAĞIRDI

Zaman zaman hararetlenen muhtarlar Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan tarafından sakinleştirildi. Muhtarları sükunete davet eden Başkan Ayhan, “Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak biraz sakin olmalarını istiyorum. Bizim öncelikli derdimiz ay yıldızlı al bayrağımızı dalgalandırmak. Sonrasında yol da, su da, eğitim de, sağlık da gelir. Ama önce vatan, önce devlet” dedi.


ÖNCE VATAN SONRA HİZMET

Halkın huzur ve refahı için vatanın bölünmez bütünlüğünü her şeyin üstünde tuttuklarını belirten Başkan Ayhan, “Hemen yanı başımızda, sınırımızın 500 metre ilerisinde PKK paçavrası sallanıyor. Bundan dolayı biz önce devletimize sahip olalım. Hizmet hiç önemli değil. Önce vatan, ondan sonra hizmet” ifadelerini kullandı.


SORUNLARI EL ELE VERİP ÇÖZECEĞİZ

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl da yaşanılan genel sorunların belli olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Akıl, “Hep beraber, el ele verip, Akçakale’yi daha iyi yerlere taşımaya çalışacağız” diye konuştu.

Muhtarların suyla ilgili sorularını yanıtı ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Uslu’dan geldi. Uslu, Akçakale’nin su sorunun kökten çözeceklerini belirterek, ovada 50 köy için ayrı proje çalışmalarının olduğunu belirtti. Uslu, ayrıca tüm ovanın su sorununa çözüm olacak arıtma projesiyle ilgili çalışmaların da sürdüğüne dikkat çekti.

Toplantının ardından Vali Yardımcısı Akıl, Başkan Ayhan ve beraberindeki heyet mahalle muhtarları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195