Title of a News Article

Akçakale’de Metruk Binalar Yıkıldı, Mahalle Sakinleri Huzura Kavuştu

Akçakale’de Metruk Binalar Yıkıldı, Mahalle Sakinleri Huzura Kavuştu
banner206
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi’nde halkının şikayetleri üzerine madde bağımlılarının kullandığı metruk binalar Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın talimatıyla yıkıldı. İlçe sakinleri kendileri için büyük tehlike oluşturan yapılardan kurtaran Başkan Ayhan’a teşekkür etti.

Hürriyet ve Atatürk Mahalleleri’nde madde bağımlılarının meskeni haline gelen terk edilmiş binalardan rahatsızlık duyan ilçe sakinlerinin başvurusunu değerlendiren Akçakale Belediyesi harekete geçti. Zabıta ve ilçe emniyet ekipleri yıkım öncesi riskli alanların çevresine güvenlik şeridi çekerek binaların içini kontrol etti. Vatandaşların tozdan etkilenmemesi için itfaiye ekiplerinin yaptığı sulamanın eşliğinde belediyenin iş makinelerince mahallede terk edilen binalar yıkıldı.

Metruk binaların yıkılmasından memnunluk duyan ilçe halkı adına konuşan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Abdülhadi Asrak, “Bu harabe binalar her türlü zararlı alışkanlıkları olan insanların mekanı haline gelmişti. Çevrede herkes bu yapılardan rahatsızdı. Mahalle sakinlerinin şikayetlerini ilgili birimleri ilettik. Allah razı olsun, Akçakale Belediye Başkanı Ayhan ilçe meclisini toplayıp, yıkım kararı aldı. İnşallah yıkılan bu binaların yerine daha yararlı şeyler yapılır. Emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Mahalle sakinlerinden İsmail Yalçınkaya ise söz konusu yapılarda yaşayan madde bağımlıları yüzünden ailesinin rahat hareket edemediğini ifade etti. Yalçınkaya, seslerini duyup binaları yıkan Başkan Ayhan’a teşekkür etti.  Atatürk  Mahallesi Muhtarı Halil Karataş da gece-gündüz kadın ve çocukların metruk binaların yakınından geçemediğini hatırlatarak, “Her türlü zararlı madde kullanıcısı bu mekanları mesken edinmişti. Binaların yıkılmasıyla rahatladık. Başkanımız Abdülhakim Ayhan’dan Allah razı olsun.” diye konuştu.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’da vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için bu koltukta oturduğunu belirterek, “Mahalle sakinlerimizin metruk binalarla ilgili şikayetlerini alır almaz gereğinin yapılması için talimat verdim. Çevrede alınan güvenlik önlemleri sonrası iş makinelerimiz binaları yıktı. Halkımızın güvenliği ve huzuru her şeyden önce gelir.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195