Title of a News Article

Akçakale’de “Zeytin Dalı” Adı Ölümsüzleştirildi

Akçakale’de “Zeytin Dalı” Adı Ölümsüzleştirildi
banner206

Akçakale’de “Zeytin Dalı” ismi mahalleye verildi

Şanlıurfa’nın sınırın sıfır noktasındaki kenti Akçakale İlçe Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yazdığı destanı ölümsüzleştirdi. Başkan Abdülhakim Ayhan’ın önerisi ile Belediye Meclisi tarafından yeni oluşturulan mahalleye ‘Zeytin Dalı’ ismi verildi. Ayhan, önümüzdeki günlerde ‘Fırat Kalkanı’ adını da bir mahalleye vermeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’nın ‘hasta adam’ gözüyle baktığı Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi güçlü bir ülke olduğunu yedi düvele bir kez kanıtladığını vurgulayan Abdülhakim Ayhan, “Türkiye, sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına; bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur.” dedi.

“TORUNLARIMIZ BU İSİMLERİ UNUTMAMALI”

 Türkiye’nin tarihin her döneminde mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olduğunu ifade eden  Ayhan, Türkiye sınırlarının etrafında kümelenen terör belasını defetmek için Mehmetçik’in sınır ötesinde kahramanlık destanı yazdığını vurguladı Mehmetçik’in gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yarınlarda Türk milletinin torunlarının mutlaka hatırlayacağını anlatan Abdülhakim Ayhan, şöyle devam etti:  “Teklifimiz üzerine Belediye Meclisi oy birliğiyle bütün sıcaklığıyla devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nın adını yeni oluşturduğumuz bir mahalleye verdik. Yarın torunlarımız bu ismi gördüklerinde ‘dedelerimiz bu harekâtı yaptı ve vatanı bize güvenli bir şekilde bizlere teslim etti.’ diye düşünmelerini istiyoruz. Daha önce başarıyla sonuçlanan Fırat Kalkanı Harekatı ismini de bir mahalleye vererek, ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. Belediye olarak güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

“HAİNLER EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAK”

 Akçakale halkının 16 Nisan referandumunda yüzde 95.22’lik ‘Evet’ oyuyla anayasa değişikliğine destek verdiğini dile getiren Abdülhakim Ayhan,  15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi karşısında da ilçenin safını belli ederek Türkiye’yi bölmek, yıpratmak isteyenlere paye vermediğini kaydetti. Ayhan, şunları söyledi:  “Nasıl referandumda, 15 Temmuz Hain darbe girişiminde liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldıysak, bugün de aynı noktada duruyoruz. Yedisinden yetmişine tüm Akçakale halkı yüreğiyle ve dualarıyla ordumuza destek veriyor. Biz de belediye olarak, Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynayan hainlerin emellerine asla ulaşamayacaklarının mesajını vermek için yeni oluşturulan mahallemize Zeytin Dalı ismini vermeyi uygun gördük. Belediye meclisimizden oy birliğiyle geçen kararın ilçemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin, inşallah.”  Bu arada Başkan Abdülhakim Ayhan, Akçakale 2. Hudut Tabur Komutanı piyade yarbay Ufuk Küçük’ ü makamında ziyaret ederek zeytin dalı ve Türk bayrağı hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195