Title of a News Article

Akyürek'ten Viranşehir'le ilgili flaş açıklamalar

Akyürek'ten Viranşehir'le ilgili flaş açıklamalar
banner206
 Akyürek: "Viranşehir'i yeniden inşa ettik"

 

Viranşehir makûs talihini yeniyor!

 

Aklında Viranşehir, fikrinde Viranşehir!

 

Viranşehir, onun sevdası!

 

Hayal olarak görülen devlet hizmetlerini ilçeye kazandırdı…

 

VİRANŞEHİR

 

Seçildikten sonra her yerde, her fırsatta; hatta TBMM Genel Kurulunda kürsüde bile, "Viranşehir sevdalısı" olduğunu yüksek sesle gururla ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in girişimleri ile dün hayal olarak görülen birçok devlet hizmeti Viranşehir'e kazandırıldı. İlçe son beş yılda adeta yeniden inşa edildi. Başta eğitim olmak üzere sağlık ve toplu konutlaşmanın yanı sıra altyapı çalışmalarında cumhuriyet tarihinden bu yana gerçekleştirilemeyen yatırımlar Akyürek'in girişimi ile gerçekleştirildi.

 

Son olarak doğal gazın ilçeye gelmesinde büyük çaba gösteren Akyürek, Viranşehir'i yeniden inşa ettiklerini belirterek, "Viranşehir devlet yatırımlarından gerekli payı almaya devam edecek. Halkımın yüzünün güldüğünü görmek hizmetlerin devamı konusunda bana güç veriyor" dedi.

 

Geçmiş iktidarlar döneminde Şanlıurfa ve ilçelerine yapılan yatırımlarda üvey evlat muamelesi görerek hak ettiğini alamayan Viranşehir ve Ceylanpınar ilçeleri, son yıllarda birbiri ardı sıra gerçekleşen devlet hizmetleri ile tanıştı. Şanlıurfa'dan son iki dönem milletvekili seçilen Akyürek, Ankara'daki mesaisinin büyük bölümünü Şanlıurfa ve ilçelerine  yapılacak devlet hizmetlerinin gerçekleştirilmesine harcıyor. Yapılacak yatırımların takipçisi olan Akyürek, bununla da kalmıyor bakanlıkların kapısını aşındırarak projelerin gerçekleşmesi için muhataplarını harekete geçiriyor. Diğer yandan Şanlıurfa'dan, ilçelerinden, Viranşehir'den ve Ceylanpınar'dan gelen seçmenlerinin işlerini görmek için olağanüstü çaba gösteriyor. Bu nedenle makamı her gün dolup taşıyor. 

 

Erdoğan yol gösterici,

 

Milletvekili seçildikten bu yana, mesaisinin büyük bölümünü Şanlıurfa ve ilçelerine ulaştırılacak devlet hizmetlerine ayırdığını, halkın daha iyi hizmet alması için çabaladığını belirten Akyürek, şöyle konuştu:

"Halkımın duygularına tercüman olmaya çalışıyorum. Bizi seçen halka layık olaya çalışıyorum. Kapım seçmenlerime karşı sonuna kadar açıktır. Bir sorun varsa, çözüm de vardır. İnsanlarımıza çözüm konusunda güven verdiğiniz zaman geleceğe olan umutları da artıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halka yaklaşımı bizim için yol gösterici ve referanstır. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. Ak Parti iktidarında Şanlıurfa'nın kat ettiği ilerleme halkımızın takdirini kazanıyor. Bugüne kadar gerçekleşmesi hayal olan yatırımlara imza atıldı. Hizmet alanında yeterince payını alamamış ilçem olan Viranşehir ve Ceylanpınar ilçemize hizmet atağı başlatılmasına yönelik girişimlerimizden olumlu sonuçlar aldık. Yapılanların yeterli olmadığını biliyoruz. Bunun için hemşerilerimin daha iyi bir çevrede yaşaması için tüm enerjimizi harcamaya hazırız. Bunun için daha çok çalışacağız, daha çok hizmet akışı sağlamaya çalışacağız."

 

Viranşehir'e özel vurgu,

 

Akyürek, 2018 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısının, sekizinci turunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçesi üzerinde söz alarak, Şanlıurfa ve ilçelerine yapılan yatırımlar ve yapılacak hizmetler konusunda görüşlerini dile getirdi. Akyürek'in konuşmasında memleketi Viranşehir'e yönelik özel vurgusu dikkatlerden kaçmadı: "Tarih ve Kültürün harmanlandığı, Medeniyetler ve Peygamberler Şehri Şanlı Urfa’m,  ilçem Viranşehir, Ceylanpınar ve tüm ilçeler adına" diyerek söze giren Akyürek'in Meclis kürsüsünden Viranşehir'e yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Dünya nüfusu hızla artıyor… Gıdayı üretebilmek ve karnımızı doyurabilmek her geçen gün daha da zorlaşacak. Gıda ve tarım bugünkünden çok daha önemli ve kritik bir noktada olacak. Bunun için küresel düzeyde tedbirler almak zorunlu. Halen dünyada, her yıl 1,3 milyar ton gıda israf edilirken,800 milyon insan da açlıkla mücadele ediyor.

Kıtlık ve bolluğun yan yana olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle üretimi arttırma çabalarımız sürerken aynı zamanda da israfı önlemek için her birimize görev düşüyor. Topraklarımız nasıl şehitlerimizin kanlarıyla yoğrularak vatan oluyorsa, çiftçilerimizin alın teriyle de yoğrularak bereketlenmektedir. Geleceğe güvenle bakabilmemiz için toprak ve suyun kıymetini bilmeli, gereken saygıyı göstermeliyiz…

 

Urfa ülkemizin ambarı,

 

GAP Kapsamında yer alan ve Ülkemiz Tarımına olağanüstü katkı sağlayan Şanlıurfa’mız…; 2.2 milyon dönüm Pamuk, 2 milyon dönüm Buğday, 1.1 milyon dönüm fıstık, 1.3 milyon dönüm Mercimek, 400 bin dönüm Mısır, 8 bin dönüm Biber ekimiyle ülkemizin ambarı konumundadır. Son yıllarda yapımına hız verilen Sulama projeleri de bu yıldan itibaren devreye girecek… Üretim ve istihdama olan katkısının yanında bölgede enerjiye bağımlı tarım sektörünü de yüksek maliyetler ve milli servet israfından kurtaracaktır.

 

Ceylanpınar ve Viranşehir'e hizmet atağı,

 

Mardin Ana kanalı üzerinde bulunan ve tamamlanmak üzere olan Mardin - Ceylanpınar 1-2  Sulama projeleri ile Ceylanpınar İlçemizde 660 bin Dönüm alan sulanacak… Ve yine 370 bin dönüm alanı sulayacak Viranşehir - 1 ve Viranşehir - 2 Sulamaları da 2018 sonunda tamamlanıp 2019 sezonunda toprakla suyu buluşturacaktır. Bölgemizdeki yatırımlar arttıkça gelir seviyesi ve refah artacak; Binlerce yıldır dil, din, ırk çeşitliliği ile barış içinde yaşadığımız bu topraklarda, kışkırtıcılık ve bölücülük yapıp dostluk ve kardeşliği bozmaya çalışanlar kötü amaçlarına ulaşamayacaklardır. Zaten AK Parti hükümeti ve gurubu olarak bizler de buna asla müsaade etmeyeceğiz. 

 

 

 

Rakamlarla Viranşehir'e hizmet;

 

Hükümetlerimiz işbaşına geldiği ilk günden itibaren “Halka hizmet Hakka hizmettir.” Anlayışıyla insanımızın hayatını kolaylaştıracak sayısız hizmetlere imza attı. İlçem Viranşehir’de bu yatırımlardan gerekli payı aldı ve almaya devam ediyor. Daha önceden belki de hayal olarak gördüğümüz;

 

*200 Yataklı Devlet Hastanesi,

*1100 Adet TOKİ konutu ve sosyal donatıları,

*Yeni Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, Emniyet Hizmet Binası ve Lojmanları, 

*4 Yıllık Sağlık Yüksek Okulu,  Meslek Yüksek Okulu, 50 Adet yeni Okul,

*DSİ Şube Müdürlüğü, SGK Hizmet Binası,

*Tarım İlçe Müdürlüğü Hizmet Binası, Küçük Sanayi Kooperatifi 450 Adet İşyeri,

*Köylerimize yüzlerce kilometre asfalt ve beton yol - her köye içme suyu - taziye evi… Kısacası Viranşehir’i yeniden inşa ettik. 

 

Su ve kanalizasyon ihalesi,

 

En son DSİ ve Kalkınma Bakanımızın destekleriyle yaklaşık 70 milyon TL’lik bir ödenek ile Viranşehir içme suyu ihalesini, İller Bankasından 20 milyon ödenek ile de kanalizasyon ihalesini 2-3 ay içinde yapıyoruz. 

 

"Cumhurbaşkanımız desteğini esirgemedi"

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 21 Aralık 2017 tarihinde Viranşehir’e gelecek Doğalgazın ihalesi de yapılıyor. Darısı, olmayanlara inşallah…

Birbirinden değerleri hizmetleri Şanlıurfa’ya ve ilçem Viranşehir’e getiren hükümetimizin tüm kadrolarına, desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve hemşerimiz olmasından övünç duyduğumuz;

24 Saat, Gece Gündüz durmadan duraklamadan çalışan Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ya (Allah Yardımcısı olsun) tüm hemşerilerimiz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Viranşehir ve Ceylanpınar'a yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin dökümüne yönelik bilgiler ise şöyle sıralandı:

 

-Viranşehir'e 200 yataklı Devlet hastanesi: 4 Haziran 2012 tarihinde hizmete açıldı. Acil hastaların nakli için helikopter pisti yapıldı. Yaklaşık 60 Uzman doktor görev yapmakta olup, 600 personel (378 kadrolu) çalışıyor, bir yılda yaklaşık 670 bin poliklinik ve 300 bin acil servis olmak üzere toplam 970 bin hasta muayene oldu. 

 

 

- Ağız ve Diş sağlığı Merkezi: Yeni Devlet Hastanesi bünyesinde görev yapıyor. Diş için 16 ünite çalışıyor.

 

- İlçe merkezinde ihtiyacı karşılayacak Aile Sağlık Merkezleri yapıldı.. Karakuzu Aile Sağlığı Merkezi (3 hekimlik ve eczanesi TOKİ tarafından yapıldı)  Hürriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi - Halk Sağlığı Merkezi - İlçe Sağlık merkezi Müdürlüğü - 112 Acil İstasyonu olarak yapıldı. Sarpin ve Usluca ASM 2-3 Şubat 2014 Özel İdare tarafından ihale edilerek tamamlandı ve açıldı.

 

 

-Milli Eğitim Bakanlığı'nca Eyyüpnebi Çok Programlı Lisesi(İki atölyeli) ve Şırnak mahallesinde 32 derslikli Anadolu Lisesi yapıldı. 

 

-Anadolu Öğretmen Lisesi: 15 Mayıs 2013'te ihale edildi, tamamlandı. 

 

- Yeni okullarımızın 6 tanesi 200 öğrencili pansiyona sahip. 

 

-Rehberlik Araştırma Merkezi,

 

-Engelliler Eğitim Uygulama İş Okulu,  20.05.2013'te ihale edildi. Tamamlandı. 

 

-Hükümet Konağı: 27.02.2014 tarihinde 5 milyon 680 bine ihale edildi. Sayın Faruk Çelik'in katılımı ile temeli atıldı. İnşaat tamamlandı ve hizmete açıldı. 

 

-TOKİ hizmetleri: İlk etapta 616 konut (467 adet 2+1, 149 adet 3+1) cami, okul ve 50 adet işyeri bulunan alışveriş merkezi 03.04.2014'te ihale edildi. İnşaatı tamamlandı. Projeye 480 adet konut daha eklendi. İhalesi yapıldı, inşaatı tamamlandı.  Toplam 1096 Konut Viranşehir’e kazandırıldı.

 

-TOKİ ile birlikte Eyyüpnebi Beldesinde Tarım Kent Projesi kapsamında 81 konut tamamlandı. Şu anda satışta. 

 

-Kapalı Spor Salonu: Mevcut kapalı spor salonunun yıkım kararı alındı. Yenisi yapılacak. 

 

-Yüzme Havuzu: Hürriyet Mahallesi'nde hizmete açılmıştır. Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. 

 

-Karayolları: Viranşehir Kızıltepe arası bölünmüş yol 2012 yılında bitirildi. 

 

-Viranşehir-Diyarbakır arasındaki yolda, karayolları standartlarına uygun iyileştirme yapılacak.

 

-Viranşehir-Karakeçi-Siverek arasındaki yol karayolları standartlarına getirilmesine yönelik proje çalışması devam ediyor.

 

-Viranşehir Çevre Yolu 13.02.2012 tarihli bakan onayı ile karayolları ağına alınmış olup Kasım 2012 tarihinde proje ihalesi yapıldı, zemin etütleri tamamlandı. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne ihale yetkisi verildi. (Kamulaştırma bedelinin yüksek olması nedeniyle Projesi yenileniyor. Güneye kaydırılıyor.)

 

-Eyyüpnebi Beldesi yolunu karayolları standartlarına getirilmek için Nisan 2012'de çalışmalar başladı Kasım 2013'te tamamlandı.

 

-Kültür Merkezi: Viranşehir Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi kullanılıyor. (GSGM' nün Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Viranşehir'de yapmış olduğu Gençlik merkezi de faal çalışıyor.)

 

-Eyyüpnebi Beldesi'ndeki Hazreti Eyyüp, Hz. Elyesa ve Hz. Rahime türbesinde restorasyon, çevre düzenlemesi ve 25 bin metre karelik alanda ziyaretçilere yönelik sosyal donatı ve peyzaj düzenleme projesi bitirilerek hizmete açıldı. Otel inşaatı tamamlandı. 

 

-Tella Matriyaonu'nun restorasyon ve çevre düzenlemesi: 09.11.2012 tarihinde bakanlıktan uzmanlar gelip proje ve maliyet çalışması yapıldı. Arazi belediyeye ait. Kültür Bakanlığı, belediyeden restorasyon için tahsis talebi yaptı. Belediye iki yıl süre veriyor. Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü kazı yapılması kararı aldı.

 

-Viranşehir-Siverek-Hilvan Pompaj Sulama Projesi ile 196 yerleşim yeride 158 bin hektar alan sulanacak. Proje yapımı 2015'te tamamlandı. Yatırım programına alınması bekleniyor.

 

-Küçük Dikme çevresi tapuda ağaçlandıra sahası olarak tescil edildi. DSİ 2 adet sondaj açtı. 3300 dönüm alanda fidanlar  dikildi. Bakım ve sulama devam ediyor. 

 

-Sulutepe Göletinde restorasyon ve ağaçlandırma devam ediyor. Viranşehir Belediyesi'ne devredildi.

 

-İlçenin içme suyu teminine yönelik etüt çalışmalarına başlandı. Bu yıl DSİ tarafından ihale edilecek. Kalkınma Bakanlığı 70 milyon Tl ödenek tahsis etti.

 

-Viranşehir ilçe merkezi girişindeki Cırcıp deresini ıslah edildi. Islahla ilgili inşaat ayrıntıları tamamlanmak üzere. 

 

-İlçe kırsalında köylerimizin talebi olan hayvan içme suyu ve sulamaya yönelik çalışmalar yerel yönetimlerce yapılıyor.

 

-Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası için arazi tahsisi ve inşaatı tamamlandı. Şu anda hizmet veriyor.

 

-Özel sektör, kamu ve hayırseverlerin desteği ile ilçe genelinde derslik sayısını arttırarak derslik başına düşen öğrenci sayısını Türkiye ortalaması seviyesine getirdik. 

 

Yeni projelerde ise;

 

-2011 yılından itibaren toplum yararına çalışma kapsamında İŞKUR aracılığı ile her yıl işsizlerimize 9 aylık iş imkanı sağlamaya devam ediyoruz. 

 

-4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu kurulması: Harran Üniversitesi Senatosunun teklifi YÖK Başkanlığınca onaylandı, Bakanlar Kurulundan karar çıktı . 2016-2017 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlandı. Okulun adının Sağlık Bilimleri Fakültesi olması için Harran Üniversitesi Senatosundan Karar çıktı.

 

-Adalet Sarayı: 2011 yılında temeli atıldı. Şu an hizmet vermektedir. 

 

-Viranşehir'e Küçük Sanayi Sitesi arazi tahsisi ve yapımı: 450  adet işyerinin İnşaatı hızla devam ediyor. 

 

-Viranşehir Gençlik Merkezi: Yaklaşık 3 milyon TL maliyetle inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. 

 

-İlçede ve okullarda ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Geçen yıl 100 bin fidan dikildi. 

 

-MOBESE: Bir milyon TL'ye ihalesi yapıldı. Plaka tanıma sistemi de eklendi. Sistem faaliyette. 

 

-Ağır Ceza Mahkemesi kurulması: Bakanlık tarafından inceleme aşamasında. Olumlu bakılıyor, bu yıl içinde kuruluyor.

 

-Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi kuruldu. İki araç temin edildi. Eski  Kaymakamlık binasında hizmet veriyor.

 

-Enerji: Enerji nakil hatlarının yenilenmesi ve trafo güç yükseltilmesi için 69 köyün ihalesi yapıldı. Bölgenin enerjisi 2 ana hattan beslenirken Hilvan –Viranşehir hattının da devreye girmesi ile 3 ana hattan enerji alınmaya başlandı.

 

-DSİ Şube Müdürlüğü: Hizmet binası, lojman, sosyal tesis, misafirhane projesi bitirilerek hizmete girdi. 

 

-Vakıf Bank ve PTT şubelerinin ikinci şubeleri açıldı. Şu an hizmet veriyor. 

 

-TMO 30 bin tonluk silo yapımı tamamlandı. Çalışıyor. 

 

-YÖK öğrenci yurdu: 400 öğrenci kapasiteli yurdun proje ihalesi Eylül 2017’de yapıldı. Bu yıl inşaatına başlanacak. 

 

-İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve lojman yapımı inşaatı tamamlanmak üzere. 

 

-Aile ve Sosal Politikalar İlçe Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi kuruldu.

 

-Çimdin kalesi restorasyonu çalışmaları sürüyor. 

 

-Viranşehir'e doğal gaz bağlanması, 21.12.2017'de ihale edildi. 

 

-DSİ Nohutlu Göleti'nin ihalesi yapıldı. İnşaat tamamlandı. Sulama Şebekesi yapılacak.

 

-TİGEM arazilerinde yaşayan göçerlerin sorunları: TİGEM Ceylanpınar arazilerinde dağınık halde yaşayan göçer ailelerin, Mardin-Ceylanpınar sulama kanalının kuzeyinde yer alan araziye yerleştirilmeleri ve sosyal donatı, alt yapısı olan merkezlerde yaşamaları için arazi tahsisi konusunda kanun çıkartılması sağlandı. Konut ve Sosyal donatı için proje çalışmaları valilikçe devam ediyor. İfraz ve imar işleri Tarım Bakanlığı'nca yapılıyor. Tapu dağıtımı yapıldı. 

 

-PTT Merkez Müdürlüğü binası depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıp yenisi yapıldı. İnşaat tamamlandı. Hizmet veriyor.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195