Title of a News Article

Aşağı Sanayi'da sıcak gelişme

Aşağı Sanayi'da sıcak gelişme
banner206
 Şanlıurfa’nın vizyonunu geliştirmek ve değiştirmek adına başlatılan Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında taşınmazların yıkımı devam ediyor.

Şanlıurfa’nın gelecek vizyonunu belirleyerek yeni yollar, yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Cazibe ve çekim merkezini oluşturmak için birinci etapta yapılar inşa edilirken diğer taraftan ise kalan kısımlar için istimlak edilen taşınmazların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesini iki etap olarak projelendirmişti. Birinci etapta TOKİ ile yapılan iş birliğinde inşaat çalışmaları sürüyor.

Hak sahipleriyle yapılan uzlaşı neticesinde taşınmazların yıkımı gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer: "Eski sanayi bölgesinde yıkım çalışmalarımız sürüyor. 2 etap şeklinde planladık. İlk etap'ta kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ ile yapılan anlaşmamız neticesinde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Şuan ikinci bölümde hak sahipleriyle yaptığımız anlaşma çerçevesinde taşınmazların yıkımını gerçekleştirirken hala hak sahipleriyle anlaşamadığımız 3500 metre karelik kısım kaldı. Uzlaşma çalışmalarımız devam ediyor. Onu da tamamladıktan sonra inşaat çalışmalarına başlayacağız" diyerek Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195