Title of a News Article

Başkan Ayhan:“Basın Toplumun Gözü Kulağıdır”

Başkan Ayhan:“Basın Toplumun Gözü Kulağıdır”
banner206
 Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, kamu görevi yapan gazetecilerin toplumun gözü, kulağı olduğunu söyledi. Başkan Ayhan, “Doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışı ile kamuoyunun aydınlatılmasında önemli bir misyon üstlenen basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur” dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Akçakale Öğretmenevinde konferans düzenlendi. Gazetecilik mesleğinin sorunlarının ele alındığı konferansa Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Şehymus Göz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi (ŞUSKİ )Akçakale İlçe Müdürü Ahmet Ayhan, AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Çiftçi ile yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri, çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gazeteci Dilek Çiftçi’nin yönettiği oturumda, Gazeteciler İ. Halil Aslan,  Kadir Çelikcan, Mehmet Dikeç ve Mustafa Arısüt gazetecilik mesleğinin zorlukları ve gazetecilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Çözüm önerilerinin de ele alındığı konferans yoğun ilgi gördü.

“BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR”

Konferansın sonunda Gazeteci Mustafa Arısüt’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket veren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışı ile kamuoyunun aydınlatılmasında önemli bir misyon üstlenen basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

 Başkan Ayhan, gazetecilerin toplumun gözü, kulağı olduğuna dikkat çekerek, “Gazeteciler, gecesini gündüzüne katarak; kar, kış, sıcak, soğuk, tehlike demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu bilgilendirme görevlerini yerine getiriyor.  Basın mensupları ile birçok ortak özelliğe sahibiz. Sizler kamuoyunu aydınlatmak için 7/24 haber peşinde koşuyorsunuz, bizler de halkımıza hizmet götürmek için 7/24 çalışıyoruz. Bu yoğun tempoda yaptığımız hizmetlerin duyurulmasında büyük emeği olan gazeteci arkadaşlarımıza biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195