Title of a News Article

Başkan Yılmaz Saman pazarı yolunu inceledi

Siverek Belediyesince bir süre önce hizmete açılan yeni saman pazarı yolu asfaltlandı.

Başkan Yılmaz Saman pazarı yolunu inceledi
banner206

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Fırat Mahallesinde başlatılan sıcak asfalt çalışmalarında sona gelinirken, bir süre önce yoğun bir katılımla hizmete açılan yeni saman pazarı yolunun asfaltı tamamlandı.

Mahallede sürdürülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Başkan Yılmaz, Fırat Mahallesinin yeni yerleşim alanlarından olduğunu belirterek, "Fen İşleri Müdürlüğümüz Fırat Mahallesinde uzun süredir bir çalışma yürütüyor. Fırat Mahallesi yeni mahallelerimizden biri sayılır. Daha önce bu mahallemizde çok ciddi alt yapı sorunları vardı, alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırdık, hemen akabinde ise üst yapı çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz 14 Temmuz'dan bu yana mahallemizde sıcak asfalt çalışmasını yürütüyor. Çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Fırat Mahallesindeki çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Ekiplerimiz bugün bir süre önce hizmete açtığımız saman pazarı yolunda çalışma yapıyor. Siverek ekonomisi tarım ve hayvancılık sektörüne dayanan bir yapıya sahip, dolayısıyla hayvancılıkta da çok önemli bir yer tutan saman pazarımızın söz konusu olduğu bir bölge. Daha önce saman pazarı ve hayvan pazarı iç içeydi. Bu durum hem ulaşımı ciddi anlamda aksatıyordu, hem de çevreye ciddi bir rahatsızlık veriyordu. Biz belediye olarak hizmet götürürken öte yandan çevreyi korumaya dönük adımlarda atıyoruz. Şuan yolu yapılan saman pazarını geçen sene güzel bir şekilde hazırlayarak, esnaflarımız, hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımız ve tarım sektörüyle ilgilenen çiftçilerimizin daha temiz bir ortamda alışverişlerini yapmalarını sağladık. Son olarak saman pazarına giden yolu da sıcak asfaltla kaplayarak, vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir ulaşım imkanına kavuşsunlar istedik" diye konuştu.

Yılmaz, çalışmanın ilçe halkına, saman pazarı esnafına ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

Mahalle sakinleri Fırat mahallesinde yürütülen çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195