Title of a News Article

 Başkan Yılmaz, sendika üyeleri ve işçilerle bir araya geldi

 Başkan Yılmaz, sendika üyeleri ve işçilerle bir araya geldi
banner206
Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hür Belediye-İş sendikası yönetimi ve üye işçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Hür Belediye-İş sendikasınca Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine katılan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sendika üyesi kadrolu belediye işçileriyle bir araya geldi. 

Sendika başkanı Sinan Sır, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti. Sendika örgütlenmesinin yeni olduğunu dile getiren Sır, Siverek Belediyesinin artışı beklentinin üstünde yaptığını belirtti.

Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, fırsat buldukça işçilerle bir araya geldiğini belirterek şunları söyledi: "Ben daha önce işçi kardeşlerimizle yine burada bir araya gelmiştim. Onlarla yemekli bir toplantımız olmuştu, bu vesileyle hasbihal etme imkanı bulmuştuk. Bugün de değerli sendika yöneticilerimiz, işyeri temsilcilerimiz ve işçilerimizin daveti üzerine bir kez daha beraberiz. Ben öncelikle incelik yapıp böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum, tebrik ediyorum."

Emeğin ve alın terinin kutsal olduğunu ifade eden Başkan Resul Yılmaz, "Emeğin, alın terinin karşılığını vermek bizim önceliklerimiz arasındadır. Bu düşünceden hareketle göreve geldiğim günden bu yana işçi kardeşlerimi memnun edecek, bütçemizin şartlarını zorlamak suretiyle onlara maddi açıdan bir rahatlık verecek, rahat bir nefes aldıracak pozitif ayrımcılık yaptık. Bütçemiz imkanları elverişli olsaydı, daha da yüksek miktarlarda işçi kardeşlerimizin ücretlerini yükseltmek için her türlü çabanın içerisinde olurduk fakat bizim de bütçemiz sıkıntılı." dedi.

Hizmet belediyeciliğinin önemine değinen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bizim anlayışımızda sadece hizmet belediyeciliği yer almıyor, hiç şüphesiz ki hizmet belediyeciliği yani yatırımlar bizim olmazsa olmazlarımızdır. Göreve geldiğimiz günden bugüne, seçim kampanyası sürecinde de sürekli dile getirdim. Allah'ın izniyle Siverek'i bir şantiye alanına dönüştüreceğiz dedik ki işe biraz da hızlı başladık. Neredeyse insanlarımızın ulaşım özgürlüklerini de ellerinden almış olduk, her tarafı kazdık, her tarafta bir çalışma içerisine girdik ama hamdolsun Siverek halkının sabrıyla, sebatıyla, büyük destekleri ile değerli işçi kardeşlerimizin, memur kardeşlerimizin, geçici işçi pozisyonunda olan çalışanlarımızın da büyük bir destekleri ve işbirlikleri ile bu şehri bu noktaya getirdik. Ben bu vesileyle başta işçi kardeşlerime, memur kardeşlerime, temizlik işçisinden tutunuz da en üst tepedeki başkan yardımcısına, başkan vekiline huzurlarınızda göstermiş oldukları bu özveri nedeniyle yürekten teşekkür ediyorum."

-Makamlar gelip geçicidir

Makamların geçici olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Makamlar, mevkiler, rütbeler gelip geçicidir. Allah'a binlerce defa şükürler olsun ki bunun farkındayız. Şu anda oturduğum Siverek belediye başkanlığı makamı Siverek'indir Sivereklilerindir, Resul Yılmaz'ın babasının malı değildir. Bu nedenle ekibimizle birlikte yani sizlerle birlikte tek bir amacımız, tek bir hedefimiz var. Bu şehrin halkına hizmet etmek, bu şehri her anlamıyla yaşanabilir bir şehir haline dönüştürmektir. Yine Rabb'ime hamd ediyorum ki yol arkadaşlarımızla birlikte yürürken engelleri bir bir aşıyor, sorunların üstesinden geliyoruz. İmar düzenlemelerinden tutunda içme ve kullanma suyu hizmetlerinin yenilenmesine kadar, kanalizasyon sisteminden tutunuzda drenaj sistemlerinin yenilemesine kadar, yeşil alanların miktarının %50 artırılmasına kadar, kırsal mahallelerde yapmış olduğumuz yollar, mahalle için parke taşı döşeme çalışmaları, beton yollar olmak üzere yani aklınıza gelebilecek belediyecilik ile ilgili, hizmet belediyeciliği ile ilgili ne gerekiyorsa bunu yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

-Siverek sıradan bir şehir değil!

Sözlerini "Siverek öyle sıradan bir şehir değil" diyerek sürdüren Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu şehir ulusal ve uluslararası üne sahip yazarların, çizerlerin, düşünce insanlarının, sanatkarların, edebiyatçıların şehridir. Bu şehrin üzerinde yükseldiği topraklar bereketli topraklardır ve o nedenle bu şehirde yetişmiş bulunan insanlar da gerek ülkeye gerekse dünyaya damgalarını vurmuşlardır. Bizler 1980 ile birlikte bir fetret dönemi yaşadık. Aslında bu şehir çok farklı bir şehirdir, bu şehir medeni bir şehirdir. Bu şehir bütün dini ve etnik kökenleri ile hoşgörü içerisinde, barış içerisinde, uyum içerisinde, uzlaşı içerisinde yaşayan insanların şehridir. 1979-80 yıllarında Siverek'te İmam Hatip Lisesi 1. sınıfta öğrenci iken sokaklarda gezerken annelerimiz, ablalarımız, bacılarımız, büyüklerimiz sokaklarını küçelerini  tertemiz hale getiriyorlardı. Bu şehir böyle bir şehirdi, bu şehrin temizlik anlayışı farklıydı, bu şehrin insanının iletişim ile ilgili bir sorunu yoktu. İnsani ilişkileri, misafirperverliği çok harikaydı ama biz diyoruz ki bu toprakların evlatları olarak gelin bu şehri yeniden ayağa kaldıralım ki buna için gücümüz var. Biz bu gücü milletimizden alırız, hakka dayanırız, millete dayanırız. Hamdolsun bu şehir var olan desteği veriyor, o nedenle böyle bir şehre hizmet etmek sanırım ibadet olsa gerek. Bu nedenle diyorum ki başta siz değerli işçi kardeşlerim olmak üzere belediyede çalışan bütün personelimiz ile birlikte biz bu şehri hizmetkarı olalım, bu şehre hizmetkarlık yapmaya devam edelim. Yeter ki siz bize güç verin, kuvvet verin, bizler de sizlerle birlikte kol kola, yürek yüreğe yürümeye devam edelim." 

Sendika başkanı Sinan Sır, Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. 

Yaklaşık bir saat süren toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195