Title of a News Article

Çadırda Çocuk Olmak Resim Sergisine Davet

Çadırda Çocuk Olmak Resim Sergisine Davet
banner206

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisi Geçici Eğitim Merkezinde Eğitim gören çocukların duygu ve düşüncelerini kağıda döktükleri resim sergisine davet var.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisi Geçici Eğitim Merkezinde Eğitim gören çocuklar duygu ve düşüncelerini yansıttıkları resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyor.  2011 Yılından bu yana ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisinde barınan Suriyeli ailelerin çocukları da tıpkı akranları gibi eğitim görmeye devam ediyor. Şimdiye kadar binlerce çocuğun hem eğitimini aldıkları hem de Türkçe eğitim gördükleri tesis bu kez farklı bir çalışmayla gündemde; aylardır çocukların el emeği göz nuru ve duygu düşüncelerini yansıttıkları resim sergisi yarın Şanlıurfa Şair Nabi Konferans salonunda görücüye çıkıyor.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisi Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Ahmet Bagaç yaptığı açıklamada; "Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri eğitim anlamında ilk, orta ve lise düzeyinde 8.500 Suriyeli misafir öğrencimize eğitim veriyor. Okul yönetimi olarak öğretmen arkadaşlarla Suriyeli öğrencilerimize "ÇADIRDA ÇOCUK OLMAK" Konulu bir resim sergisi açtık. Buradaki çocuklarımız çadırda yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini resimlere aktardı. Sergimizin açılışı 1 Mart Perşembe günü (yarın) saat 10'da Şanlıurfa Şair Nabi Konferans salonunda açılacak ve 3 Marta kadar devam edecektir. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimiz davetlidir." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195