Title of a News Article

Ceylanpınar Göçerlerine müjde

Ceylanpınar Göçerlerine müjde
banner206

Ceylanpınar ilçesine bağlı Gellegoç küme evlerinde açılan 2 içme su kuyusunun ardından su şebekesi çalışmalarına başlanıldı.

Gellegoç küme evlerinde yer alan 150 haneli yerleşim alanında ilkel şartlarla su ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar içme suyuna kavuşuyor. Ceylanpınar Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin koordineli çalışmaları kapsamında Gellegoç küme evlerinde açılan 2 içme su kuyusunun ardından yerleşim yerlerine su şebekesi hattı döşendi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulunan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, ‘’Gellegoç küme evlerinde daha önce göçer vatandaşlarımız yaşıyordu. Devlet üretme çiftliğinin verdiği arazi ile beraber burada yaklaşık 150 hanelik yerleşim alanı kuruldu. İlkel şartlarda at arabası ve su tankerleri yardımıyla evlerine ve hayvanlarına içme suyu getiriyorlardı. Ancak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şuski Genel Müdürlüğü ile Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın işbirliği ile buradaki yerleşim yerine 2 içme su kuyusunu açarak 2 bin metre içme su şebekesi hattı döşeme çalışmalarına başlandı. Yapılan bu çalışmalarımızın yanı sıra daha önce de bin 500 metre içme su şebekesi döşemiştik. Yeni kurulan hanelerin ardından tespit ettiğimiz bölgelerin su ihtiyacını gidermek adına belediye başkanımız Menderes Atilla ile Şuski Genel müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı çalışmalar neticesinde buradaki yerleşim yerlerine 2 bin metre içme su şebekesi hattı döşeme kararı alındı’’ ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195