Title of a News Article

Eyyübiye Belediyesi, olası faciayı önledi

Eyyübiye Belediyesi, olası faciayı önledi
banner206
HABER: ABDÜSELAM YAVUZ

Şanlıurfa merkez Eyyübiye İlçe Belediyesi ekipleri, bu sabah erken saatlerde kentin tarihi mekanlarından birisi olan Gümrük Hanı Çarşısı'nda çürümüş olan asırlık ağaçları kesti. 

Tarihi Gümrük Hanı'nda kesilen ve boyları yaklaşık 15-20 metre eni ise yaklaşık 1-2 metre genişliğinde değişen asırlık ağaçlar neden kesildi. Vatandaşlardan alınan bilgilere göre, ağaçlar burada bulunan esnafa ve ziyarete gelen insanlara tehlike arz ettiği için kesildiği söylendi. Geçtiğimiz dönemlerde de burada bulunan ağaçlardan biri aşırı ağırlık nedeniyle çökmüş, çöküş enasında yere düşen ağacın bulunduğu bölgede kimsenin olmaması olası bir faciayı önlemişti. 

Belediye Ekiplerinin Gümrük Hanı'ndaki bu çalışması ise yine önlem amaçlı olduğu öğrenildi. Asırlık ağaçların kesilerek odunlar haline getirilmesi sonrası Han, deyim yerindeyse gün yüzü görmüş oldu. Ağaçların gölgeliklerinden dolayı ışık alamayan Gümrük Hanı, şimdi ise güneşin ışınlarıyla gün yüzüne çıktı ve daha ferah bir hale geldi.

Kesilen ağaçlarda dikkat çeken ayrıntı

Eyyübiye Belediyesi ekipleri tarafından Gümrük Hanı içerisinde kesilen ağaçların içi ise kurtlanmış ve boş halde olmaları dikkatlerden kaçmadı. Asırlık ağaçlar kesildikten sonra görevliler tarafından titiz bir şekilde kaldırıldı. Kameralara takılan görüntülerde ise ağaçların içi boş ve tehlike arz ettikleri, Belediyeyi haklı bir iş yaptığını ortaya koydu. 





Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195