Title of a News Article

Kaymakam Sinanoğlu 14 bin çocuğa yardımda bulundu

Kaymakam Sinanoğlu 14 bin çocuğa yardımda bulundu
banner206
 KAYMAKAM SİNANOĞLU’NDAN SURİYELİ 14 BİN ÇOCUĞA KIYAFET YARDIMI
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük çadır kenti olan 35 bin kişilik Suruç AFAD Konaklama tesisinde bulunan 14 bin çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.

Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu’nun talimatıyla Suriyeli mültecilerin her türlü istekleri ve talepleri karşılanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kaymakam Sinanoğlu’nun yaptığı girişim ve görüşmeler sonucu bir kıyafet markasının gönderdiği iki tırdan oluşan kazak, gömlek, palto vs. kışlık kıyafetler 01-17 yaş Aralığındaki 14 bin çocuğa dağıtıldı.

 Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber Suriyeli mülteci çocukların ihtiyacı olan kışlık elbiseler (ayakkabı, mont, kaban, kazak, gömlek, pantolon vb) Suriyeli mültecilere giydirildi. Görevlilerce giydirilen ve dağıtılan kıyafetlerin çocuklara ulaşması sırasında anne ve babaların yanı sıra özellikle çocukların sevinci görülmeye değerdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu :“Ülkemize sığınan Suriyeli mülteci kardeşlerimize konaklama tesisimizde her hususta yardım ve desteği yapıyoruz. Yaklaşan kış nedeniyle Suriyeli kardeşlerimizi tepeden tırnağa kışlık elbiselerle donattık. Bu, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın da bir gereğidir. Çünkü bu insanlar mazlum, zulme uğramış, bizim dinimizde mazluma el uzatmak vardır. Onların vatan özlemini görüyorum. Bu gibi yardımlar, onların ihtiyacını görüyor. ” diye konuştu.  
 
Sinanoğlu konuşmasında kıyafet yardımlarının yanı sıra yaklaşan kış dolayısıyla hazırlık yaptıklarını ifade ederek "şimdiden görevlilerimizce Suriyeli kardeşlerimizin tamamına battaniye, soba ve kışlık kıyafet ihtiyaçları için desteklerinin devam ettiğini yapılan incelemeler sonucunda araç gereç ihtiyacı olan Suriyelilerin de tüm eksikliklerinin tamamlandığını belirtti.

Sinanoğlu konuşmasında çadır kentimizde konaklayan çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra tüm bunların yanında Suriyeli Kadınlara, muhtarlara ve özellikle her fırsatta pozitif ayrımcılık yaptığımız Suriyeli bedensel ve zihinsel engelli kardeşlerimiz ve yetimlerin de başta giyim olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz diyerek bizlere destek olan tüm hayırseverlere özellikle teşekkür ediyoruz”  dedi.

Konuyla ilgili kendileriyle görüştüğümüz Suriyeli mülteciler ise Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu’nun her fırsatta kendileri ile bir araya geldiklerini belirterek “ Kaymakam beye ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor onun desteğiyle burada çok mutluyuz  yapılan yardımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere  Kaymakam beye  , AFAD yetkililerine ve tüm çalışanlara  teşekkür ediyoruz. Dediler.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195