Title of a News Article

Kendi elleriyle ikram etti

Kendi elleriyle ikram etti
banner206
 Haliliye Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde düzenlenen Mah-ı Muharrem ve Aşure Programı kapsamında 2 bin öğrenci ve akademisyene aşure ikramında bulunuldu. Programa katılan Başkan Fevzi Demirkol, Muharrem Ayının önemini anlatıp, öğrenci ve akademisyenlere sohbet etti.

Harran Üniversitesi ve Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ve Haliliye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Mah-ı Muharrem ve Aşure Programı etkinliği, Osmanbey Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Programa Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Meclis üyeleri Hande Çankaya, Abdurrahman Beyaz, Mehmet Toprak ve Nusret Kaya, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Burhan Akpunar ve Prof. Dr. Şerefattin Çelik ile öğrenciler katıldı. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Sabuncu’nun konuşmacı olduğu programın açılışında kürsüye çıkan Başkan Demirkol, Muharrem Ayının önemini anlattı. Muharrem Ayının mucizelerle dolu bir ay olduğunu vurgulayan Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu etkinlikte bizi bir araya getiren Cenab-ı Hakk’a hamdolsun. Muharrem Ayının bizim için ayrı bir önemi var; bilindiği gibi Hicri takvimin başlangıcıdır. Hicri Takvim, ResulAllah hazretlerinin Mekke’den Medine’ye hicretiyle başlıyor. Daha öncesinde, bilhassa da Şanlıurfa’da bütün kira sözleşmelerinin ve bütün anlaşmaların başlangıcı, Muharrem Ayıdır. Muharrem Ayı, birçok mucizeyle dolu bir ay yine aynı şekilde cahiliye dönemindeki Araplarda da uygulanan haram aylardan birisidir ve ResulAllah’ın gözümün nuru diye ifade ettiği Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehadetidir. Muharrem Ayında aşure etkinlikleri yapılmaktadır ve aşure orucu tutulmaktadır.”

Başkan Demirkol, konuşmasının ardından aşure kazanının başına geçerek öğrencilere ve akademisyenlere aşure ikramında bulundu. 2 bin kişiye dağıtılan aşurenin ardından Başkan Demirkol, öğrencilerle ve akademisyenlerle sohbet ettikten sonra yerleşkeden ayrıldı.



Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195