Title of a News Article

Menderes Atilla neden hedefte?

Menderes Atilla neden hedefte?
banner206
Gazeteci yazar Halid Uğur, köşesine taşımış olduğu Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ile ilgili söylemleri birçok kesim tarafından olumlu karşılandı. 

Suikastlere saldırılara birçok kez maruz kalan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ile ile yazmış olduğu makale de önemli notlar bırakan Gazeteci Yazar Halid Ugur'un işte o yazısı...

 Onu sadece TV konuşmalarından tanıyan birinin söylemiyle ‘yürek yemiş belediye başkanı, halkın deyişiyle ‘fakir babası başkan’ kendi deyişiyle ‘Allah’tan başka kimseden korkmayan bir kul’, benim deyişimle ise ‘malını, şöhretini ve canını; vatanı, bayrağı ve milleti için ortaya koymuş, cengaver bir belediye başkanıdır’ Menderes ATİLLA.
Babası üç dönem, abisi iki dönem, PKK tarafından 2 korumasıyla şehit edilen öz dayısı ise 1 dönem belediye başkanlığı yapmış Atilla’nın. Yaklaşık 60 senedir siyasetin içinde bilfiil yer alan, ülkede belki de eşi benzeri olmayan bir siyasi geçmişe sahip bir aileden geliyor Menderes ATİLLA. Öyle bir aile ki darbelerden çekti, şehit verdi, bedeller ödedi defalarca; ama mücadeleden bir gün bile taviz vermedi.
Yıllardır PKK terör örgütünün bir numaralı hedefi konumundaki Menderes ATİLLA, 2 buçuk yıllık kısa görevi süresince 1 suikast, 4 suikast girişimi sığdırmış. 7 Kilo TNT patlatıldığı gece bile ‘’KORKMUYORUM, KORKMAYACAĞIM DA’’ diye haykıran bu adamdan ne istiyor olabilirler ki. Sahi terör örgütü bir insandan ne ister, ne istemez?
PKK terör örgütü, etkin olmak istediği bölgede kendinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen kimseyi istemez, muhalefet hiçbir zaman kabul etmez. Onlar için kendilerinden olmayan herkes yok hükmündedir. Nitekim Menderes ATİLLA onlardan değildir, ideolojilerine ters düşen bir kişi olması bile onu Atilla’nın istenmemesi için yeterli bir nedendir.
PKK kurulduğu ilk günden beridir bölgedeki(kendileri gibi düşünmeyen) birçok siyasetçiyi, aşiret reisini, kanaat önderini, devletin gönderdiği idarecileri sindirme politikası yürüttüğü aşikardır. Önce sindirmeye çalışırlar, kendilerince yola getiremediklerine baskı uygulamaya başlarlar. Bu baskı tehditlerle başlar daha sonra suikastlere kadar giden aşamalara girer. Menderes Atilla’da önce tehdit edilmiş, korkutulmaya çalışılmıştı. Daha sonra 1 suikast, dört suikast girişim atlattı.(elhamdülillah) Ama Menderes Atilla’nın dediği gibi; “Canı veren Allah, alan yalnız Allah’tır, ne sizsiniz ne de dağdaki patronlarınız.”
PKK yıllardır en büyük gelirini belediyelerden elde etmiştir. Menderes ATİLLA HDP’nin elindeki belediyeyi AKP ile kazanınca(ki HDP den belediye alabilen Türkiye’deki ilk isim menderes atilladır) pkknın gelir kaynaklarından biri kurumuştur. PKK elbette Menderes ATİLLA’yı istemeyecek. 
PKK devletin ve milletin değerlerine sahip çıkmayan,istediklerini yaptırabilecek, halkın değerlerini zerre miskal yansıtmayan yöneticiler ister. Menderes ATİLLA gibi devletine ve milletin değerlerine bağlı,söz geçiremediği ve geçiremeyeceği birini neylesin.
PKK herkesin kendi gibi düşünmesini, herkesin kendi ideolojisi için mücadele etmesini ve en önemlisi bu anlamda halkı en iyi temsil eden bölge siyasilerini yanına çekebilmeyi ister. İşte Menderes ATİLLA ve onun gibi görevini alnının akıyla yerine getiren siyasi temsilcilerimizin üzerinde kurmaya çalıştıkları baskının ana sebebi, bunu başaramıyor olmalarıdır.
Velhasıl el kelam PKK ve arkasındaki odaklar, istiyorlar ve istemeye, üzerimize gelmeye, saldırmaya, hainliklerine devam edecekler. Allah bu oyunu bozmaya ve halkının yanında durmaya niyet eden başta Menderes ATİLLA’ya ve onun şahsında bu mücadelede tarafı HAKK’tan yana olan bütün idarecilerimize inayet nasip etsin, onları muhafaza etsin .
Selametle …


Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142