Title of a News Article

Muhtarlara seminer verildi

Muhtarlara seminer verildi
banner206
 Eyyübiye Belediyesinin İç İşleri Bakanlığıyla birlikte organize ettiği ‘Muhtarlara Yönelik Eğitim Semineri’ merkez ve kırsal mahalle muhtarlarının yoğun katılımıyla yapıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesinin İç İşleri Bakanlığıyla birlikte organize ettiği Muhtarlara Yönelik Eğitim Seminerinde, merkez ve kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Daire Başkanı Şefik Aygöl’ün de katıldığı eğitim seminerine, mahalle muhtarları yoğun ilgi gösterdi. Özel bir otelde gerçekleştirilen eğitim seminerinde İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Daire Başkanı Şefik Aygöl, mahalle muhtarlarına; görevlerindeki iş ve işlevleri daha iyi yürütebilmeleri ile sahip oldukları haklar konusunda sunum yaptı. Program Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop’un mahalle muhtarları adına yaptığı konuşma ile başladı. Muhtar Kestop’un konuşmasından sonra kürsüye çıkan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, muhtarlara Eyyübiye Belediyesi olarak yapılan çalışmaları aktardı. Mahalli İdareler Daire Başkanı Şefik Aygöl’e de katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Ekinci, gelen talepleri anında yerine getirdiklerini belirti. Başkan Ekinci’nin ardından sunum için söz alan Mahalli İdareler Daire Başkanı Aygöl ile katılımcı muhtarlar arasında duygusal anlar da yaşandı. Aygöl’ün Şanlıurfa ile ilgili anılarının sık sık alkışlarla kesildiği ve sıcak bir ortamda geçen eğitim semineri,hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarıyla sık sık bir araya gelip fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,”Muhtarlar bizim çözüm ortaklarımızdır. Biz kendilerine o gözle bakıyoruz. Katılımcı bir yönetime sahip olan bir belediye ve belediye Başkanı olarak ta ortak aklın gerektiği şekilde hareket etmek durumundayız. Ortak akıl derken; tabiki seçilmişler olarak muhtarlarımızın düşüncüleri bizim için çok çok önemli. Muhtarlarımızın mahallelerine talep ettikleri hizmetler noktasında biz arkadaşlarımıza talimatlar vererek sorunun çözüme kavuşmasını sağlıyoruz.  Muhtarımızdan gelen talebi en kısa sürede yerine getirmek için uğraş veriyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Eyyübiye Belediyesi, Büyükşehir yasası ile kurulmuş, merkezde 36 muhtar kırsalda 118 ve toplamda 154 muhtarlığı olan bir ilçedir.  İlk günden itibaren muhtarlarımız ile diyalog içerisinde olmaya çalıştık. Zaman zaman muhtarlarımızla bu tarz toplantılar gerçekleştirip talepleri muhtarlarımızdan alıp yerine getirmeye çalışıyoruz. Muhtarlığımızdan gelen talepleri hiç bir şekilde ertelemiyoruz ve bundan sonra da aynı şekilde ertelemeyeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki muhtarların talepleri halkın talepleridir, temsil ettikleri halkın talepleridir. Bizim hizmetlerin yürütülmesi konusunda bizlere yardımcı oluyorlar, bugüne kadar da muhtarlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalar var. Alan sıkıntısı olmayan yerlerde muhtar ofislerini yapıp muhtarlarımızın vatandaş ile devlet arasındaki köprü görevini yürütürken daha rahat koşullarda çalışma olanağına sahip olmasını istiyoruz. Yine aynı şekilde muhtarlarımıza yönelik bilgisayar dağıtımımızı yaptık. Geride bıraktığımız süre zarfı içinde sığdırabildiğimiz kadar hizmeti sığdırmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de muhtarlarımıza dolaysıyla vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimize devam edeceğiz. Bugün de bizleri kırmayıp yoğun çalışma temposu içinde bizlere vakit ayıran İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Daire Başkanı Sayın Şefik Aygöl Valime de teşekkürlerimi sunuyorum. Konu muhtarlar ve muhtarlara yönelik eğitim semineri olunca kendileri seve seve bu programa katılacağını belirtti. İnşallah bizler de kendilerinden istifade edeceğiz. Ben bu eğitim seminerinin hayırlara vesile olmasını diliyor ve bu yoğun çalışmalarından dolayı aramızda olan Sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

İç İşleri Mahalli İdareler Daire Başkanı Şefik Aygöl de düzenlenen programdan dolayı mutluluğunu dile getirip Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Aygöl,”Değerli Eyyübiye Belediye Başkanım ve çok değerli muhtarlarım; bugün burada sizler ile bir araya gelmek benim açımdan çok mutluluk verici. Ben aslında fahri Urfalı değil gerçek bir Urfalıyım. Onu ilk başta ifade etmek isterim. Muhtarlarımıza yönelik bir çok yenilik içinde olan hükümetimiz ve bakanlığımız muhtarlara ve dolaysıyla vatandaşlara da en iyi hizmeti götürme gayreti içindedir. Bakanlık olarak yaptığımız çalışmalardan biri de kurulan merkezi sistem aracılığıyla muhtarlarımızın kurumlara ulaşmalarını sağlamaktır. Muhtarlar bilgsayar başına geçip dilek ve taleplerini ilettikten sonra bize iletilen talepler sistem aracılığıyla ilgili kuruma aktarılıyor. 15 gün içinde de ilgili kurum geri dönüş yapıp bilgilendirmede bulunuyor. Bizim muhtarlarımızdan isteğimiz bu sistemi daha aktif kullanmalarıdır. Ben bu programı organize eden Eyyübiye Belediye Başkanım Mehmet Ekinci beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizlerle yeniden birlikte olmanın mutluluk verici olduğunu da belirtmek istiyorum. “ şeklinde konuştu.

Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop ta, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibine yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195