Title of a News Article

Nihat Çiftçi net bir bilgi vermedi!

Nihat Çiftçi net bir bilgi vermedi!
banner206
 2017 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi projeler için belediye bütçesine 500 milyon TL aktarıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi binasının yerine dair net bir bilgi paylaşmayan Çiftçi, "Kendi babamıza bina yapacak halimiz yok, millete yapıyoruz.  En az 2-3 alternatif yer var. Doğru yere yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 2017 Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Tesislerinde düzenlenen toplantıda Çiftçi; üst ve alt yapı çalışmalarından, yapılan ve yapılması planlanan projelerden bahsetti. 1 yılın değerlendirmesini yapan Çiftçi, sosyal medyada iptal olduğu iddia edilen trambüs projesinin devam ettiğini belirterek bu iddiayı yalanladı.

 

Çalışmalarını görsel sunumlarla aktaran Çiftçi 1 yıl içinde yapılan projeler için bakanlık, fon kuruluşları, Avrupa Birliği (AB) hibe, Şanlıurfa Kalkınma fonundan Şanlıurfa'ya 250 milyon hibe desteği sağlandığını 250 milyon TL ise çok düşük faizli kredi alındığını açıkladı.

Çiftçi sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


PERSONEL GİDERİ YÜZDE 24 
Bir gazetecinin "Siz göreve geldiğinizde gelirin yüzde 64'ü personele gidiyordu. Şimdi bu oran ne kadar" soruna eleştirel bir yanıt verdi. Çiftçi, "Sizin yüzde 64 dediğiniz çok yanlış bir bilgi. Şuan taşeronla birlikte yüzde 24 gideri var personelin. Yüzde 64 çok büyük bir rakam. 64 yaparsanız şu hizmetleri sittin sene göremezsiniz" ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE BİNASININ YERİ 
Belediye binasının şehrin dışında olacağı mesajı veren Çiftçi "Kent Konseyimiz bir çalışma yapıyor. Bunu halka açacağız ama önce bunların mülkiyetlerini bitirmemiz lazım. Konseyimizin de fikrini alacağız. Bir anket çalışması yapabiliriz. Kendi babamıza bina yapacak halimiz yok, millete yapıyoruz.  En az 2-3 alternatif yer var. Doğru yere yapmamız gerekiyor. Şehri açmamız gerekiyor. Şehri sıkıştırmayla bir yere varamayız. Hepsini çarşıya yığdırırsanız çarşının trafiğini yönetemezsiniz. Bana göre şehrin unsurları dışarıya çıkmalıdır" dedi. 


‘SURİYELİLERİN DE TRAFİĞE ETKİSİ OLDU’ 
Kentte yaşanan trafik sorunlarına da değinen Başkan Çiftçi, özellikle Suriyelilerin de hem yaya hem de araç trafiğine etkisi olduğunu dile getirdi.  Çiftçi, “Tüm kavşaklarımız akıllı kavşak sistemine geçmiş durumda. Trafik yığılması olan saatlerde sarıyı, yeşili kırmızıyı ayarlayan bir sistem. Otomatik müdahale ediyor. Diyelim ki kırmızının bekleme süresi arttı, hemen dakikasını saniyesini azaltıyor, yeşili artırıyor. Bunlar bir otomasyon merkezinden kontrol ediliyor. Yeni bir uygulama, başarılı oluyor. Sıkıntılar gideriliyor. Bakın bu şehrin nüfusuna kayıtsızlarla birlikte 600 bin nüfus, bir şehir aynı anda eklenmiş durumda. Bunu unutmayın, yaya trafiği anlamında da bu böyle, araç trafiği anlamında da bu böyle” ifadelerini kullandı.


‘BEN ARTIK URFA ESNAFINA GÜVENİYORUM’ 
Kentteki ürünleri markalaştırılması ve değerlendirilmesi konusunda esnafın da bakış açısını değiştirdiğini belirten Çiftçi, “Türkiye’de yüzde 47’sini ürettiğimiz pamuğu markalaştıramıyoruz. İşte inşallah bunları Gıda OSB’lerde gerçekleştirip, daha sonra biz bunların festivallerini yaparız. Antep sadece çocuklara dağıtmakla bu işi başarmış değil, yanlış yerden bakmayalım. Antep bunu markalaştırarak başarmış, açık söyleyeyim. Ben artık Urfa esnafına güveniyorum. Yani bakış açısını yavaş yavaş değiştiriyor. Biz de bu konuda katkı sunuyoruz” sözlerini kullandı.


DERELER SU BIRAKILMASI KONUSU 
Kentteki derelere su bırakılması konusu DSİ ile birlikte çalıştıklarını bildiren Çiftçi, “Derelere su bırakılma olayı şehirde 15 yıldır konuşulan konulardan birisi. Şunu söyleyeyim ilk kez derinlemesine inceleniyor, fizibilitesi yapılıyor, ilk kez analizleri yapılıyor. Arkadaşlarımız bu projeleri yürütüyorlar. DSİ ile de temas halindeler. Çünkü derelerin yönetimi, sorumluluğu DSİ’dedir. DSİ’den protokolle büyükşehrin yetkisini alması gerekiyor. Önemli aşamalar kaydettik. Tabi ki proje bitmek üzere. Proje bittikten sonra kaynağını çözeceğiz. Ondan sonra hep birlikte başlamayı yapacağız. Çok erkenden konuşmanın faydalı olmadığını düşünüyorum. 15 yıldır konuşulmuş, konuşulmuş hep ama biz daha icraatçı davranmak zorundayız” diye konuştu.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195