Title of a News Article

Sınırın “Sıfır “Noktasına Hizmet Yağdı

Sınırın “Sıfır “Noktasına Hizmet Yağdı
banner206
 Şanlıurfa’nın sınırın sıfır noktasındaki ilçesi Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, hizmetlerle dolu geçen bir yılını anlattı. Halkı hem merkezde hem de kırsalda çamura teslim etmediklerini, daha yaşanır Akçakale için yeşil alanlar oluşturduklarını, belediye hizmet binası, kültür merkezi ile engelli koordinasyon merkezinin temelinin atıldığını hatırlatan Başkan Ayhan, "daha yapacağımız çok iş var” mesajını verdi.

İlçe sınırlarında nüfusundan fazla Suriyeli misafir ağırlayan ve buna paralel artan ihtiyaca rağmen hizmette devamlılığı ve kaliteyi getiren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Akçakale Belediyesi Araç Parkındaki basın toplantısında, ilçede bugüne kadar yaptıkları çalışmaları rakamlar vererek anlatan Ayhan, ilçenin her anlamda değişip geliştiğini bildirdi.

Başladıkları birçok projeyi tamamladıklarını anlatan Ayhan, “2017 yılı için, ‘Hizmet yılı’ ifadesini kullanıyorum 2018 ise; Akçakale’de belediye hizmetlerinin tamamlanıp açılışlarının gerçekleştirileceği yıl olacak. Önümüzdeki günler hizmet çıtamızı daha yukarılara taşırken, tamamladığımız projelerimizin açılışlarını yapmanın gururunu yaşayacağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki; Akçakale Belediyesi olarak halkımızdan aldığımız güçle hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Birim müdürlerine ve belediye personeline herkesin Akçakale’yi çağdaş ve yaşanabilir bir kent yapmak için gece gündüz çalıştığına değinen Başkan Ayhan, “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” anlayışıyla ilçenin her köşesine hizmet götürme gayretinde olduklarını bildirdi.

“HIZLI VE KALİTELİ HİZMET İÇİN ÇABALIYORUZ”

Akçakale Belediyesi’nin daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmesi için 15 olan araç sayısını 76’ya çıkardıklarını aktaran Ayhan, güçlenen araç filosuyla birlikte belediye ekiplerinin şikayetlere anında müdahale etme imkanına kavuştuğunu dile getirdi.

Merkez ve kırsal mahallelerde 150.70 kilometrelik mıcır çalışması yapıldığına dikkat çeken Ayhan, “İlçemizin merkez mahallelerinde 550 bin metrekare kilitli parke taş döşemesi yapıldı. Yine merkez mahallelerimizde 40  bin  metrekare alanda kilitli parke taşı bakım ve onarımı yapıldı. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızı çamura teslim etmeyeceğiz dedik. Bu anlamda yağmurlar başlamadan ilçemize bağlı olan mahalle ve sokaklarda 322.30 kilometre stabilize yol yapım çalışması yapılarak 357.80 kilometre yolda Reglaj yol bakım onarımı yapılarak toplamda 830.80 kilometre yol yapım çalışması yapılarak halkımızın hizmetine sunduk.

BELEDİYE HİZMET BİNASI

Belediye hizmet binasının ihtiyaca cevap vermeyişinden dolayı bodrum artı 3 kat olacak şekilde yeni bir hizmet binasının temelini attıklarını anlatan Başkan Ayhan, “Yeni hizmet binası inşaatında sona yaklaşıldı. İnşallah 2018 yılında açılışını gerçekleştirip hizmete açacağız. Kültür Merkezi projesinde de sona yaklaşıldı. Akçakale’yi bölgenin çekim merkezi yapacak Kültür Merkezi projemiz 5 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Her katı 450 metrekare olmak üzere 3 kattan oluşuyor. Kültür merkezinin açılışını da bu yıl içinde yapacağız” diye konuştu.

 

“NEFES ALINACAK YEŞİL ALANLAR OLUŞTURDUK”

Başkan Ayhan, ilçedeki park sayısını 40’a çıkarıp toplamda 65 bin 922 metrekarelik yeşil alanla nefes alınacak  bölgeler oluşturduklarını dile getirdi. Ayhan, “Parklarımızda, 13 adet çocuk oyun grubu, 6 adet fitness grubu, 1 adet basketbol sahası, 60 adet bank ve piknik masası 12 adet çatılı piknik masası, 43 adet çöp kutusu ve 6 kamelya montajı yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, belediyeciliğin sadece yol, park yapıp çöpleri toplatmak olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Biz asli görevlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem veren bir anlayışla halkımıza hizmet üretiyoruz. Bu kapsamda; İlçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde 189 adet Kültür merkezine toplam 25 bin metrekare mefruşat döşendi. İlçe merkez ve kırsal mahallelerimizde yaklaşık 40 cami ve lojmanın bakımı yapıldı. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde 8 adet Kur’an kursu binası ile İlçe merkez ve kırsal mahallelerimizde 7 yeni cami yaptık “ diye konuştu.

GENÇLİK ÖNCELİĞİMİZ

Her yaş grubundan halkın ihtiyaçlarına cevap vermeye özen göstermekle birlikte, geleceğin teminatı çocuklar ve gençlerin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Ayhan, şunları kaydetti: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirmek, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutup, spora yönlendirmek için açtığımız yaz spor kurslarında; basketbol, voleybol, futbol, yüzmenin de aralarında bulunduğu birçok spor dalında yaklaşık Bin 300 öğrencimize eğitim verdik. Gençlerimizi sokağın olumsuz etkilerinden uzak tutmak için; ilçe merkezi ve kırsalda olmak üzere 2 adet sentetik çim sahanın yapımı tamamlandı.”

KREŞ SORUNU

“Akçakaleli hemşerilerimizin en önemli sorunlarından biri de kreşti” diyen Başkan Ayhan, “Vatandaşlarımızın çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri kreş projesini hayata geçirdik. kreşte; tiyatro salonu, oyun odaları, uyku odaları, faaliyet odaları, müzik odası, top havuzu ve trambolin bulunacak. Aileler en değerli varlıkları olan evlatlarını buraya gönül rahatlığıyla teslim edebilecekler” ifadelerine yer verdi.

 Akçakale Devlet Hastanesi’ne; içinde 2 adet mescit, 2 adet mutfak ile lavaboları bulunan 600 metrekarelik 2 misafirhane kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Ayhan,“Akçakale Belediyesi olarak, ilçemizde ikamet eden 216 yabancı misafirimizin resmi nikah akdini de gerçekleştirdik” dedi.

ENGELLİYE KOORDİNASYON MERKEZİ

Belediye başkanı olarak toplumun her kesimini düşünmek zorunda olduğuna işaret eden Başkan Ayhan, “Bu açıdan bizim için her zaman büyük anlam ifade eden engelli kardeşlerimize onların rahatça eğlenme, dinlenme ve öğrenme imkanı bulabilecekleri modern bir Engelliler Merkezi kazandırmak istedik, bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Amacımız, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve engelin bedende değil ruhta olduğunu herkese göstermektir” diye konuştu. 

GAZETECİ ATAN’I UNUTMADILAR

Başkan Ayhan, basın toplantısının ardından medya mensuplarıyla birlikte 26 Nisan 2016’da genç Yaşta vefat eden Gazeteci Coşkun Atan’ın ailesini ziyaret etti.  Anlamlı ziyareti ile aileyi mutlu eden   Başkan Ayhan, Atan’ın eşine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına plaket  ve çeşitli hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195