Title of a News Article

Tam 1 yıl oldu..

Tam 1 yıl oldu..
banner206
 Şanlıurfa Valisi'nin bugün kente gelişinin tam 1 yılı dolarken, son çıkan kararname ile merkeze atanmasından dolayı vedalaşma ziyaretleri başladı. Peki Vali, kentte bulunduğu kısa süre zarfı içerisinde neler yaptı? İşte yanıtı:

26 Haziran 2016 tarihinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna sabah saatlerinde geldiği Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı, dönemin İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve STK temsilcileri tarafından karşılandı.

Aradan tam 1 yıl geçti.

Vali geldiği gün yaptığı konuşmasında yürüteceği çalışmalar hakkında mesajlar vermiş ve en çok ekonomiye dikkat çekerek "Şanlıurfa ekonomisine faydalı olabilecek, şehir bilançosuna katkı değer sağlayacak ve insanları birbirine bağlamak için yol kuran yeni bir güçlü Türkiye’nin inşasına katkı sunacak her türlü projeyi desteklemek güzel şehrimize katma değer sağlayacak her fikre ilgi gösterme hususunda herkese gönül kapımızın açık olduğunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Şehir sevmezse, şehir destek vermezse hiçbir konuda mesafe alınamaz. Şehir tek yürek olduğu sürece her konuda başarı mutlaka kaçınılmaz olur. Şanlıurfaspor’umuza Süper Lig yolunda başarılar diliyorum” demişti. 

Vali Tuna, yaptığı çalışmalarda da yatırıma önem vererek tekstil başta olmak üzere gıda sektörü ile pastadan önemli bir pay alma hedefiyle yatırımcıları kente çekmeye çalıştı. 

Cazibe Merkezleri Programı'nın açıklanmasıyla da birlikte 6’ıncı bölgede yer alan Şanlıurfa’ya her geçen yün yatırımcı gelmeye başladı. Türklerin yanısıra Arap ve Suriyeli yatırımcılar da kente ilgi gösterdi.

 

Ekonominin yanısıra bölge insanının da nabzını tutmaya çalışan Vali Tuna tüm ilçeleri tek tek dolaşarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve aşiret liderleri ile kanaat önderleri ve vatandaşlarla buluştu.

 

Sivil toplum kuruluşları, kurumlarıyla da yakından ilgilenen Vali Tuna, eğitim ve turizme de katkı sunmak amacıyla projeleri onayladı. Şanlıurfa ilk kez Vali Tuna döneminde Ankara'da tanıtım Günleri etkinliği düzenledi.

 

Son olarak Şanlıurfaspor'a gönderdiği denetçiler ile dikkatleri de üzerine çekti. 

Ancak her şey geride kaldı. Vali Tuna yayımlanan son kararname ile merkeze çekildi. Bugün tam kentteki görev süresi 1 yılı dolan Vali Tuna, veda ziyaretlerine başladı.

Şanlıurfa şimdi yeni Valisi Abdullah Erin'in gelmesini bekliyor.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195