Title of a News Article

Urfa Büyükşehir Belediyesinin 2017 karnesindeki sonuç?

Urfa Büyükşehir Belediyesinin 2017 karnesindeki sonuç?
banner206
 Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük yedinci ili konumunda bulunan Şanlıurfa’nın değişimi ve gelişimi için 2017 yılında da yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi’nin kırsaldaki hizmet atağı yine rekor rakamlarla gündeme yansıdı. Büyükşehir, 2017 yılı içerisinde sadece kırsalda 172 kilometre beton yol, bin 700 kilometre sathi asfalt ve bin 856 kilometre stabilize yol serimi gerçekleştirdi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsalda yürüttüğü çalışmalar sayesinde özellikle grup yolları ve kırsal mahallelerde büyük değişim yaşanmasını sağladı. 
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile yüklenici firmaların koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında 13 ayrı ilçe kırsalında bir yıllık süreçte toplam bin 700 kilometre sathi asfalt serimi yapıldı.

2017 YILINDA HEDEF İKİYE KATLANDI
2017 yılı içerisinde bin kilometre sathi asfalt sermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kasım Ayı başlangıcı itibariyle bu hedefini yaklaşık ikiye katlayarak bin 700 kilometre sathi asfalt sermeyi başardı.
Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek, Suruç ve Viranşehir olmak üzere 13 ayrı ilçede çalışmalarını yaz ayları boyunca aralıksız sürdüren ekipler, kırsal mahalle yollarında büyük değişimin yaşanmasını sağladı.

KIRSALDA BETON YOL UYGULAMASINA GEÇİLDİ
İlçe kırsalında 20-25 yıl boyunca hiç bozulmayan yollar inşa etmeyi hedefleyen ve bu kapsamda ‘Beton Yol Uygulamasını’ bu yıl ilk defa hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilçe kırsallarını beton yol ile buluşturdu. 
Merkez ilçelerin yanı sıra en büyük nüfus yoğunluğuna sahip Siverek ve Viranşehir'i ‘Pilot Bölge’ olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi,  bu alanlardaki kırsal bölgelere toplamda 536 kilometre beton yol yapımı gerçekleştirdi. Bu rakamın 172 kilometresi 2017 yılında gerçekleştirdi. 

BİN 856 KM STABİLİZE YOL, 16 BİN TON ROTMİKS YAMA 
Kırsal mahallelerde ulaşım şartlarını iyileştirme çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede 2017 yılında ilçe kırsalında bin 856 kilometre stabilize yol yaparak kırsal mahalleleri çamurdan ve çukurdan kurtardı. Ekipler ayrıca 16 bin ton rotmiks yama çalışması gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195