Title of a News Article

Urfa'da balonculara operasyon

Urfa'da balonculara operasyon
banner206
 Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, gelen şikayetler üzerine balon satıcılarını ve imalatçılarını mercek altına aldı. Zabıta, metruk bir evde insan hayatını tehlikeye bırakacak şekilde imalat yaptığı belirlenen sözde tesise operasyon düzenledi. Operasyonda zehirli gazla dolu binlerce balon ele geçirildi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen olaylara yönelik müdahalelerini sürdürüyor. Rutin olarak öğrenci servisi ve okul kantini denetimleri, gürültü ve çevre kirliliği ile işgal ve tüketici işletmeleri denetimlerini sürdüren Büyükşehir Zabıtası, bu kez gelen şikayetler üzerine şehir genelinde balon satışı veya imalatı yapan kişi ve tesisleri mercek altına aldı. 
Son dönemlerde Türkiye gündemine gelen ve helyum yerine karpit ile lavabo açıcısı benzeri kimyasal maddelerle doldurulan balon kazalarına karşı hassasiyetini gösteren Büyükşehir Zabıtası, belirlediği adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda merkez Haliliye ilçesinde kaçak dolum yaptığı belirlenen tesis denetimden geçirildi. Denetimler sırasında kurulan mekanizma ile balonlara zehirli kimyasal madde ile gaz dolumu yaptığı belirlenirken, binlerce balona el konuldu. Sözde tesis işletmecisi hakkında yasal işlem başlatan zabıta daha sonra balonları imha etmek üzere meskenden alarak depoya götürdü. 
Öte yanan sözde tesisin bulunduğu mesken Haliliye Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195