Title of a News Article

Urfa'da gelenek bozulmadı (video)

Haliliye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Ramazan Sofralarının bu yıl 4’üncüsünü kurdu. İlk sahuru kurulan sofraya gelen vatandaşlarla birlikte yapan Başkan Fevzi Demirkol, “Her akşam meydanda iftar, her gece de sahurumuz var” dedi.

Haliliye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Ramazan Sofralarını, ilk sahurla birlikte bu yıl dördüncü kez kurdu. Rabia Meydanındaki sahur sofrasına katılım yoğun olurken, Başkan Fevzi Demirkol’da ilk sahuru her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlar birlikte yaptı. Sahur sofrasına gelen tüm vatandaşlarla görüşerek, yemek ikramlarını dağıtan Başkan Demirkol, Ramazanı tebrik etti.

Her gece sahur sofrası, akşamları ise iftar sofrasını kuracaklarını hatırlatan Başkan Demirkol, vatandaşları kuracakları sofralara davet ettiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Mübarek Ramazan Ayının ilk sahurunu halkımızla birlikte idrak ettik. Meydanda daha önceki üç yılda olduğu gibi bu sene de sahurumuz ve iftarımız devam edecektir. Bizi dördüncü yılımızda Ramazan’a kavuşturan Cenab-ı Hakk’a hamt ediyoruz. Halkımızın, milletimizin tüm ibadetlerinin Allah katında kabul görmesini temenni ediyoruz. Bizi Ramazan’a kavuşturan Cenab-ı Hakk, inşallah sağlıkla, mutlulukla bayrama kavuştursun temennisinde, duasında bulunuyoruz. Tüm halkımızın Allah ibadetlerini kabul eylesin. Muhtaç olsun olmasın, tüm vatandaşlarımızı bu sofralarımıza bekliyoruz. Her akşam meydanda iftar, her gece de sahurumuz var. Muhtaç olanların iaşesini temin etmek ve ihtiyacını temin etmek için teşrif etsinler, şeref misafirlerimizlerdir. Muhtaç olmayanlarda bu soframıza teşrif ederlerse, buradaki manevi havayı ve ayrıca Cenab-ı Hakk’ın bize vermiş olduğu nimetlere hep birlikte hamt etmeyi temenni ediyoruz.” Sahur programına katılan vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 12:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Emeği geçenlerden Allah razı olsun peygamber efendimiz komşusu açken tok yatan bizden değildir demiştir

vatandaş
vatandaş - 7 yıl Önce

Sayın başkan bu seneki yurt dışı iftar programları hangi ülkelerde yapılacak.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142