Title of a News Article

Urfa'daki bu soruna kim dur diyecek

Urfa'daki bu soruna kim dur diyecek
banner206
 Yıllardır Şanlıurfalıların dert yandığı ve özellikle araç kullanan sürücüleri çileden çıkartan halk arasında tümsek olarak tabir edilen kasis sorunu ne zaman çözüme kavuşacak.

 

Birçok ilde bu sorun yıllar öncesinde çözülmüş ve vatandaşların mahkemeye başvurması ve bu konu hakkında şikayet dilekçeleri vermesiyle vatandaş haklı bulunmuş, Belediye tarafından yapılan kasislerin yapımı durdurulmuştur.

 

Şanlıurfa'da da, bu sorun uzun zamandır hiç bir şekilde çözüme kavuşturulamadı, tam aksine her geçen gün daha fazla kasis yapılmakta ve araç kullanan sürücüler çileden çıkartılmaktadır. Şehir içine ve bazı çevre yollarına yapılan kasisler yani tümsekler, gelişi güzel belediye ekipleri tarafından yapılarak sürücüleree zor anlar yaşatıyor. Belediye ekipleri tarafından deyim yerindeyse kafa hesabıyla yüksekliği ölçülen kasisler çoğu zaman zor anlar yaşatıyor. Kasislerle ilgili ikinci problem ise boyasız olmaları. Bir örneği Haliliye ilçesinde bulunan Devteşti Çevre yolunda yapılan kasisler. Burada yapılan kasislerin hem yüksekliği çok fazla hem de boyasız olmaları sürücülere zor anlar yaşatmakta.

 

Vatandaşlarla yapılan görüşmelerde verilen demeçler ise şöyle;

 

"Belediye ekiplerinin yapmış oldukları bu tümsekler bizlere zor anlar yaşatıyor. bazı yerlerde öyle tümsekler var ki arabımızın altını vurmadan geçemiyoruz. bu da hasara neden oluyor. Şehir merkezinde tümsek yapmaktansa kamera sistemi koyulsun, hız yapan cezasını yesin."

Örnek bir haber Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşandı...

medyabar.com/haber/44713/mahkeme-karar-verdi-tumsekler-kaldiriliyor.aspx

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerçek urfalı
Gerçek urfalı - 8 yıl Önce

Ancak kasis yapar belediye kafaları onu alıyor

SIRADAKİ HABER

banner195