Title of a News Article

Urfalılara hizmet edecek

Urfalılara hizmet edecek
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 460 olan araç parkına 53 adet yeni iş makinesi ve araç ekleyerek bu sayıyı 513'e çıkardı. 12 milyonluk yatırımın Şanlıurfalılara hizmet olarak döneceğini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Halkımıza hizmet etmekten başka derdimiz yok" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi araç parkını genişletiyor. Her 3-4 aylık periyotlarla yeni araç alımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi son olarak 53 adet iş makinesi alımı yaparak araç parkını 513'e çıkardı. Devlet Malzeme Ofisinden alınan 12 milyon liralık yeni araç alımının hizmet sunum programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa il merkezi ve 13 ilçede daha etkili bir çalışma temposu için var güçleri ile mesai başında olduklarını söyledi.

Konuşmasında Şanlıurfa'nın 19 bin 242 kilometrekarelik bir alanla Türkiye'nin en büyük illerinden biri olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mız her geçen gün daha da büyüyor. Nüfusumuz son olarak 1 milyon 940 bin olarak kayıtlara geçti. İşte bu noktada tüm halkımıza hizmet ulaştırabilmek için sürekli olarak kendini yenileyen ve gelişen bir Büyükşehir Belediyesi olmalıyız. Onun için bizler her 3-4 aylık zaman dilimleri arasında iş makinesi ve araç alımı yaparak bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz. Zira Büyükşehir Belediyesi olarak Suriye sınırındaki Akçakale ilçemizin en kırsal mahallesinden Siverek'in en kuzey bölgesine, Birecik'ten yine Viranşehir ilçemizin en ücra köşesine kadar ulaşmamız gerekiyor. Bununda en temeli güçlü bir araç filosuna sahip olmak. Büyükşehir bunu yapıyor ve gelişen Şanlıurfa ile birlikte hizmetlerini arttırarak yoluna devam ediyor" dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: İLÇELERİMİZE HİZMETİN EN İYİSİNİ SUNUYORUZ

İl merkezinin yanı sıra 13 ilçenin tümünde de etkili bir çalışma ile planlamalarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Büyükşehir olarak bizler tüm ilçe belediyelerimizle koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Allah'a şükürler olsun ne söz verdiysek bunu yerine getirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 yılında tüm ilçelerimiz için planladığımız semt pazarları, semt sahaları, kültür merkezleri, prestij caddeleri, altyapı çalışmaları, mezarlık yenilemeleri, yeşil alan ve park çalışmaları, kütüphaneler gibi hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Bizim derdimiz hizmet. Liderimiz olan ve yerel yönetimdeki kalkınmayı Türkiye'ye kazandıran reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın bize çizmiş olduğu yoldan şaşmamak kaydıyla her şey insan için düsturu ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

'TABİ Kİ EVET'

Başkan Çiftçi, konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına da değindi. Halk oylaması ile anayasada yaşanacak değişikliğin yeni Türkiye yolunda önemli bir adım olduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, "Bugüne kadar uygulamış olduğumuz parlamenter sistemi ülkemizi ileriyi götürmede zorlamıştır. Milletin iradesi ile seçmiş olduğu kişileri ve meclisi zor durumda bırakmıştır. Hükümetimizin hizmet aşkının sahaya yansımasında sibop görevini görmüştür. Ülkemiz artık daha da büyüdü ve nüfus olarak 78 milyonu devirdik. Dinamik bir Türkiye için evet diyoruz. Yeni anayasa ile birlikte temsilde seçilme yaşı 18 olacak. Nüfusumuzun artması ile birlikte 550 olan temsil sayımız 600 oluyor. Yürütme etkili oluyor. Başbakanlık yerine Cumhurbaşkanlığı yer alıyor ve cumhurbaşkanının seçtiği kabine Türkiye'nin tek yürütme kurulunu oluşturuyor. Bu kabine daha etkili bir şekilde çalışacak. Bilindiği gibi son 3 yılda 6 seçim yaşadık. Türkiye seçimlerle zaman kaybetmesin, daha da istikrar sağlasın diye bizler evet diyoruz. Yeni anayasa ile birlikte Türkiye'mize istikrar geliyor. İnşallah milletimiz evet diyerek kaderini yeniden belirleyecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi'nin ardından programa katılan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çalışma temposu içerisinde olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık'ın duaları ile temsili kurdele kesimi yapıldı. Ardından araçların başındaki sürücüleri tek tek tebrik eden Başkan Nihat Çiftçi, daha sonra gün içerisindeki diğer programlarına katılmak üzere alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195