Title of a News Article

(VADEM) 8 Mart Dünya Kadınlar günü dayanışma etkinliği düzenlendi

(VADEM) 8 Mart Dünya Kadınlar günü dayanışma etkinliği düzenlendi

(VADEM)  8 Mart Dünya Kadınlar günü dayanışma etkinliği düzenlendi
banner206

Viranşehir Aile Destek Merkezi (VADEM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dayanışma etkinliği düzenlendi.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Uluğbey İlköğretim Okulunda Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan’ın eşi Zeynep Kotan’ın organize ettiği etkinliğe, İlçe Tabur Komutanın eşi Sevgi Değer, İlçe Emniyet Müdürünün eşi Öznur Vardal, Askerlik Şube Başkanın eşi Hatice Özen, Emniyet Müdür yardımcılarının eşleri Figen Ağrıdağ ve Hale Ermiş, VADEM sorumlusu Ayhan Çiçek, Kadın Kültür Merkezi sorumluları, Kursiyerler ile çok sayıda kadın katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Zeynep Kotan, Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayarak, hayatın her safhasında fedakârca çalışan kadınların sonsuz sevgi ve saygıyı hak ettiklerini dile getirdi. Viranşehirli kadınlarla güçlü bir iletişimlerinin olduğunu ifade eden Kotan, konuşmasını okuduğu bir şiirle sonlandırdı.

Program, günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmaların ardından Kursiyerlerin okuduğu şarkılarla devam etti.

VADEM kursiyerlerinin hazırlayıp sahnelediği Tiyatro oyunu ise, hem güldürdü hem düşündürdü. Oyunda, eğitimin önemine vurgu yapılarak, Bölgedeki kadın erkek ilişkilerinin çarpıklığı mizahi bir dille anlatıldı. İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan oyun

dakikalarca ayakta alkışlandı.

VADEM kursiyerlerinin kendi elleri ile diktikleri yöresel kıyafetleri giyerek defile şeklinde davetlilerin beğenisine sundu. Davetlilerin beğenisine sunulan birbirinden farklı model ve renkler izleyicilerden tam not aldı.

Yöresel defilenin ardından fedakarca davranarak toplum içinde örnek olan kadınlara çeşitli ödüller verildi.

Yaklaşık 50 kadına maddi ve manevi destek çıkarak açık öğretim’den mezun olmasına vesile olan Sevim Polat, Kocasının vefatı üzerine 14 çocuğuna hem anne hem da babalık yaparak yetiştiren Reyhan Gağcı’ya, ödüllerini Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan’ın eşi Zeynep Kotan ve Tabur Komutanın eşi Sevgi Değer verdi. Yaklaşık 1 saat süren programın ardından kadınlara karanfil dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195