Title of a News Article

Vali Tuna'dan anlamlı mesaj....

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Tuna'dan anlamlı mesaj....
banner206
Vali Tuna sözlerine şöyle devam etti: Kardeşlik ikliminin, dayanışmanın, kaynaşmanın, yardımlaşmanın Halil İbrahim bereketiyle dolup taştığı bir Ramazan ümidiyle, Ramazan ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.Ramazan ayı, maneviyatımızı güçlendiren feyiz ve bereketlerin yanı sıra toplum olarak önceliklerimizin farkına vardığımız on bir ayın sultanıdır. Akrabalarımızla, komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle ekmeğimizi bölüştüğümüz Ramazan ayında iftar sofralarının israf sofralarına dönüşmemesi için hep birlikte hassasiyet göstermeliyiz. Nitekim İnsanlar için bir hidayet rehberi olan, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an-ı Kerim’in kendisinde indirildiği Ramazan ayında  “Allah israf edenleri sevmez” İlahi kelamını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Sadece peygamber hatıralarının değil, onların ahlâkının da yaşatıldığına türlü vesilelerle şahit olduğumuz için bu hususta Şanlıurfalı hemşehrilerimin Ramazan ayında da gerekli hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum.

"Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" şeklinde belirlenen 2017 yılı Ramazan tema’sı ile “hak” kavramı bir kez daha gündemimize gelmektedir. Bugün bütün insanlığın gözü önünde cereyan eden başta Ortadoğu’da olmak üzere savaşlar, ölümler, yıkımlar, vahşet ve haksızlıklar karşısında, gür bir sesle hakkın sesi olmak, her şeyden önce insan olmanın temel şartıdır. Sınırlarımızın dibinde Suriye’de masum insanların çoluk-çocuk demeden katledilmesi, yine Ortadoğu’nun kan gölüne dönüşü; vicdan sahibi her insanı derin acılara boğmaktadır. Bütün bu yaşananları görmezden gelemeyeceğimiz gibi, insanî değerlere de asla sırtımızı dönemeyiz. Biz, gerek Suriye'den gerek Irak'tan ülkemize sığınan kardeşlerimizi, özellikle Hz. İbrahim’in nazargâhı şehrimizde Halil İbrahim bereketiyle ağırlamaya devam edeceğiz.

Güçlenen demokrasisiyle, ekonomisiyle pek çok badireyi atlatan ülkemiz; hakkın, haklının yanında olarak, insanlığın barış ve huzur dolu aydınlık yarınlarına dair ümidi olmuştur. 15 Temmuz’da masum vatandaşlarımızın yaşama hakkına ve millî iradeye kast edilmiş; ancak aziz milletimiz, iradesini çiğnetmemiş, hakkı tutup kaldırmıştır. Ülkemizin kalkınma sürecinin hızlandırılması amacıyla Şanlıurfa olarak, yüreğimizi ortaya koyduk. Medeniyetlerin buluştuğu şehrimizin köklü tarihi; sanayi ve turizm hamleleriyle buluşmaya devam edecektir.  

Bin aydan hayırlı Kadir gecesini içine alan Ramazan; iyilikte, güzellikte, hayırda ve barışta ürettiğimiz değerlerin manasına doğru bir iç yolculuktur. Birbirimizin üzerindeki hakları, hatırımızdan düşürmemeliyiz. Nitekim bizim üzerimizde eşimizin, evlatlarımızın, yetimin, her can taşıyan varlığın hakkı vardır. Oruç kalkanının kuşanıldığı bu ayda; insani ilişkilerimizde birleştirici, yapıcı, anlayışlı olmak ve farklılıklarımızı bir güzellik olarak görebilmek hususunda her zamankinden daha hassas olmalıyız. Rahmet denizinin çalkalandığı bu ay özellikle şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ülkemize göç etmek suretiyle sığınan mazlumları gönül sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

Ramazan ayını Millî Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy gibi şu temennilerle karşılıyoruz:

“Ya Rab, şu muazzam Ramazan hürmetine

Kaldır aradan vahdete hâil ne ise

Ya Rab şu asırlar süren tefrikadan,

Artık ezilip düşmesin ümmet ye’se”

Şu muazzam Ramazan hürmetine, birliğe engel ne varsa aradan kalkmasını; ayrılıklardan, ihanetlerden, savaşlardan uzak, huzur ve güven dolu yarınlara hep birlikte çıkmayı ümit ediyoruz. Sadakatin ihanete galip geldiği 15 Temmuz’dan sonra bu husustaki ümidimiz şüphesiz misliyle katlanarak artmıştır. Birliğimize, dirliğimize olan engellerden temizlenerek millî iradenin hâkimiyeti esasına bağlı güçlü Türkiye olarak, bütün mazlumların ümidi olmaya devam edeceğiz. Nitekim “Ensar” gibi İlahi Kelam’daki müjdeye, “Allah'ın razı olduğu” kullardan olmak müjdesine erebilmek için Şanlıurfalılar olarak kardeşlerimize gönül kapılarımızı açtık. Medeniyetlerin, insanlığın, sabrın başkenti olan şehrimizde, bütün dünyaya insanlık dersi veren Şanlıurfalı hemşehrilerimle iftihar ettiğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Ayırıp kayırmadan her derde ortak olan Urfalıların memleketi; sadece kadim tarihi ve çok kültürlü yapısıyla huzuru imar etmiş bir şehir değil, aynı zamanda kardeşliğin, diğergamlığın, peygamber sabrının, insanî değerlerin kalbidir.

Bu duygularla mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinin üzerimizden eksik olmaması; birliğimizin, kardeşliğimizin devamı temennisiyle Şanlıurfalı hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142