Title of a News Article

Vali Tuna Viranşehir halkıyla buluştu

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Viranşehir ilçesinde bir dizi temaslarda bulunarak programlara katıldı.

Vali Tuna Viranşehir halkıyla buluştu
banner206

İlçeye gelişinde ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Tuna; ilçedeki kurum amirleriyle Viranşehir’in genel durumu hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından Viranşehir Belediyesine geçen Vali Tuna; belediye tarafından ilçede verilen hizmetlere ilişkin bilgi aldı.

 

Burada önceliğin Viranşehir halkına en iyi hizmetin götürülmesi olduğunu ifade eden Vali Tuna: “Viranşehir’in en ücra köşesine varana kadar mahallelerimize götürülecek hizmetler çok önemli. Eşit ve adil bir şekilde bize verilen kaynakları iyi kullanarak bu hizmetleri yapmaya çalışacağız. İlçe kaymakamımız kendisine emanet edilen görevi yürütüyor. Bu makama gelip de bu görevi hakkıyla yapmayanlar, bunu başka emellere alet edenler bunun karşılığını yine yasalar önünde görüyorlar. Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte ülkemizin düzenini bozmaya çalışanlara insanımız da pirim vermemektedir. Bundan sonra da dost düşman görsün ki bu makamlar bu tarz hesaplara alet olmayacaktır. İnsanlar sadece yaptıkları hizmetle vatandaşın karşısına çıkacaklar. O hizmetin sonrasında iyi yapıp yapmadığına göre değerlendirilip ona göre karşılık görecekler. Demokratik sistem neyi gerektiriyorsa o şekilde olacak” dedi.

 

Belediye ziyaretinin ardından Vali Güngör Azim Tuna; İstanbul Beşiktaş'taki patlamada şehit olan Enes Çiçek'in adının verildiği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışını yaptı. Açılış öncesinde konuşan Vali Tuna: “Burada okuyan gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Bundan sonra çocuklarımıza bir meslek kazandırmak için çalışmalarımızı bu yönde arttıracağız. Mesleki ve teknik okulların sayısını arttıracağız. Buradan mezun olan çocuklarımızın mezun olduklarında hemen iş bulabilmeleri için onları daha iyi yetiştireceğiz. Okulumuzun geleceği yeni ismiyle daha parlak olsun. Burada okuyan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

 

Açılışın ardından okulda okuyan öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Vali Tuna; Viranşehir programına Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki Viranşehir İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER)'in ödül töreniyle devam etti. Akaid Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende de konuşan Vali Tuna, İmam Hatip okullarında okumak ve bu okullardan mezun olmanın toplumda ayrı bir yerinin olduğuna vurgu yaptı. Vali Tuna: "Bizler de aynı sıralardan geçmiş insanlar olarak, bu milletle ilgili bir derdi olan millete hizmeti hakka hizmet olarak gören bir medeniyetin varisleri olarak bunun şuurunu ermek çok önemlidir. Geçmişte imam hatiplerin önünü kesmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da yaşadığımız tecrübe ile neden İmam Hatiplerin önünün kesilmeye çalışıldığını anlamış olduk. Gençler size çok iş düşüyor. Sizler geleceğin yöneticileri, idarecileri, eğitimcileri ve iş adamları olacaksınız" diye konuştu.

 

Tören sonunda Akaid yarışmasında ilk beşe giren öğrencilere ödüllerini Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Kaymakamı Ömer Çimşit verdi. Ardından Vali Güngör Azim Tuna'ya Viranşehir İmam Hatiplileri Derneği tarafından teşekkür plaket verildi. Tuna'ya plaketini İlahiyatçı Yazar Abdurrahman Kırıkçı takdim etti.

 

Viranşehir programında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya Kaymakam Ömer Çimşit, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcıları Aslan Çiftçi, Mahmut Şık, Halaf Kete ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195