Title of a News Article

Viranşehir'de kutlama

Viranşehir’de İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. Yıldönümü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

Viranşehir'de kutlama
banner206
 Milli Marşımız olan İstiklal marşının kabulünün 93 yıldönümü Viranşehir’de çeşitlik etkinliklerle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve belediye kültür merkezinde gerçekleştirilen programa Viranşehir kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Başlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Emniyet Müdürü Fahri Vardal, İlçe Müftüsü Abdurrakip Arslan, İlçe Özel İdare Müdürü Sedat Tataş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Programa saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un şiir kitabı Safahat’tan şiirler seslendirdi.

Programda İstiklal Marşı’nın kabulüne kadar, yaşanan işgaller ve milli mücadele dönemini özetleyen video gösterisi yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı tiyatro gösterisi seyircilerin beğenisi kazandı. Zübeyde Hanım Ana Okulu öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı seslendirmeleri programa damga vurdu. Mehmet Akif Ersoy’un vefatına yakın sarfettiği “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü bir flama üzerinde açan minikler salondan büyük alkış aldı. Yapılan sunumların ardından Kaymakamımız  Muhammed Lütfi Kotan, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Başlar,  Başlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, ortaokul ve liseler arası, kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere madalya taktı. Ayrıca öğrencilere birer Safahat Hediye etti.HABER NURETTİN KARAKIŞ

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195