Title of a News Article

Bandırma’da Palamut Bolluğu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinden Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar, palamut bolluğu ile karşılaşınca, palamudun tanesi 7 TL’ye kadar düştü.Son yılların en bereketli av sezonunu yaşayan Marmara Denizi’ndeki balıkçılar, mevsimi...

Bandırma’da Palamut Bolluğu
banner206
Balıkesir’in Bandırma ilçesinden Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar, palamut bolluğu ile karşılaşınca, palamudun tanesi 7 TL’ye kadar düştü.
Son yılların en bereketli av sezonunu yaşayan Marmara Denizi’ndeki balıkçılar, mevsimi olmamasına rağmen hemen hemen her çeşit balığın ağlarına takılmasından dolayı mutluluk içinde. Son 15 yıldır tezgahlarda görünmeyen Erdek istavritinin de yakalandığı Marmara Denizi açıklarında son 2 gündür ağlara bol miktarda palamut takılıyor. Sezonun ilk günlerinde yaklaşık yarım kilo ağırlığındaki palamudun tanesi 25 TL’den tezgahlardaki yerini alırken, bugün Bandırma Balık Hali’ndeki tezgahlarda 1 kilograma yaklaşan ağırlığıyla palamudun tanesi 7 ila 10 TL arasında satılıyor.
Bu yıl halkın hamsi, sardalye ve palamuda dolacaklarını söyleyen balıkçılar, Marmara hamsinin kilogram fiyatının 5 ila 7 TL arasında olduğunu vurguladı. Az kılçıklı olması sebebiyle rağbet gören palamudun fiyatındaki düşüşü gören vatandaşlar, balık tezgahlarına akın etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195