Title of a News Article

Kazan Projesi Tanıtıldı

Kazan Projesi İle Eski Gelenekler Yeniden Çanlanacak

Kazan Projesi Tanıtıldı
banner206
Düzce Valiliği ile Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan Kazan projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda projenin amacı ve hedefleri hakkında bilgiler verildi.
Düzce Valiliği ve Köprü Başı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın desteklediği Kazan Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Ali Fidan, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, daire amirleri ile köy halkı katıldı.
Vali Ali Fidan, projenin göreve geldiği ilk günlerde kendisine anlatıldığını belirterek “Proje bana anlatılınca projenin hayata geçirilmesi istedik. Bu proje başlangıç olarak. Bizlerde buna çeşitli katkılar sunacağız. Düzce farklı kültürün bir arada dostça yaşadığı nadir illerden birisi. Düzce’nin bu yönünü her alanda kullanmak istiyoruz. Özellikle Düzce’de ki Adige kültürü bizim için oldukça önemli. Onların kendi aralarında yaptıkları yemekler, büyüklerin küçüklere saygıları benim çok ilgimi çekiyor. Bu proje ile hem turizme katkı sağlayacağız hem de burada yıllardan gelen bazı kültürel durumları tekrar yaşatacağız” dedi.
Köprü Başı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Mesut Öztürk ise proje hakkında bilgiler verdi. Öztürk, “Hem köyümüze hem de Düzce turizmine katkı sağlamak. Yemek kültürümüzün yaşatılması. Köyde ki ekonomik gelişmeye katkı sağlamak. Köye canlılık kazandırmak. Köyümüzde birlik ve beraberliği arttırmak ve köyde bayanlara yeni iş imkanları sağlamak” öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.
Konuşmaların ardından Düzce Valisi Ali Fidan bir süre dernek binasını gezerek bilgiler aldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195