Title of a News Article

Akçakale 15 Temmuz'a hazır

Akçakale 15 Temmuz'a hazır
banner206

Akçakale Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek program için bütün hazırlıklarını tamamlandı.

15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Akçakale’de çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

15 Temmuz 2016 da Türkiye’de yaşanan hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlikler için Akçakale Belediye Başkanlığı da hazırlıklarını tamamladı. Afişler asıldı, ziyaretler öncesi mezarlıklar temizlendi.

Etkinlikler 15 Temmuz Perşembe günü Yeni Cami’de 15 Temmuz şehitleri için okunacak hatim duasıyla başlayacak. Şehit ve gazi ziyaretleriyle devam edecek olan program kapsamında darbe gecesinin sembol isimlerinden olan şehit Ömer Halisdemir anısına da 33 güvercin uçurulacak. Saat 20.30’da ise Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde gece yarısına kadar sürecek etkinlikler düzenlenecek.

15 Temmuz darbe girişimi olayların unutturulmaması için her türlü organizasyonlara destek vereceklerini vurgulayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, şehitlerin anısını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN DAVET

Başkan Yalçınkaya herkesi etkinliklere davet ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“O gece 250 vatan evladımız şehit, 2 bin 193 vatan evladımız gazi oldu. Toplumsal bir travma yaşadık o gece. Şehitlerimize rabbim rahmet etsin, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. İnşallah rabbim bir daha benzer olayları milletimize yaşatmasın.

Tüm vatandaşlarımızı 15 Temmuz Perşembe günü belediyemiz kültür bahçesinde düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet ediyorum.”

Resim önizlemesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195