Title of a News Article

Akçakale'de 2 aşiretin mensupları barıştı

Akçakale'de 2 aşiretin mensupları barıştı
banner206

Urfa’daki aşiret kavgası tatlıya bağlandı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 2 kişinin yaralandığı kavgayla aşiretler arasında başlayan husumet, AK Parti'de önceki dönem Akçakale İlçe Başkanlığı yapan Hikmet Başak ile kanaat önderi Cavit Yılmaz'ın araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Akçakale ilçesi Halep yolu üzerinde birkaç gün önce iki aşiret üyeleri arasında alacak verecek meselesi yüzünden yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi yaralanmıştı. İki kişi arasında başlayan husumet, daha sonra iki aşirete yayılırken aradaki husumet sokağa taştı. İlçede büyük endişe yaratan bu olay sonunda tatlıya bağlandı. Olayların daha da büyümemesi için araya giren AK Parti Akçakale önceki dönem İlçe Başkanı Hikmet Başak ve kanaat önderi Cavit Yılmaz husumeti büyümeden sonlandırdı.

Hikmet Başak'ın ev sahipliğinde düzenlenen barış toplantısına Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Bini İcil aşiretinin kanaat önderlerinden İbrahim Demirkan, Mehmet Elşiben, İsa Ay, Halil Demirkan, Hubeti aşireti kanaat önderlerinden Abdulhakim Ayhan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan ile Ubeyd Adsız ve iki aşiretin üyeleri katıldı.

Başak, Akçakale'de iki ailenin yaşadığı kavgadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, bugün iki aile arasında yaşanan bu sorunu tatlıya bağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

​​​​

Barışa yönelik yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde iki aşiret arasındaki husumet sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142