Title of a News Article

Akçakale Şanlıurfa yolunda ilk etap tamamlandı

Akçakale Şanlıurfa yolunda ilk etap tamamlandı
banner206

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçenin birçok noktasında farklı alanlarda yol çalışmalarına aralıksız devam ederken Akçakale Şanlıurfa yolu il etap stabilize çalışması tamamlandı.

Başkan Yalçınkaya, Akçakale'de son yıllarda tarihinin en büyük ve en köklü yol hamlesini başlattı. 3 ay süre zarfında yol anlamında önemli mesafeler kat etti. Bir çok merkez kırsal mahallerde yol çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden başkan Yalçınkaya, farklı malzemeler ile yol çalışmaları İmar yolu açılması, yol genişletme, zemin sıkılaştırma, alt yapı İçme suyu, yağmur suyu drenaj, sıcak asfalt, beton yol, stabilize ve kilitli parke ile çalışmalar aralıksız devam ettiğini söyledi.

Son olarak Akçakale Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Toprak devam eden Akçakale Şanlıurfa bölünmüş yol çalışmalarını yerinde denetleyerek yapılan çalışmalar hakkında yükleyici firma yetkililerinden bilgi.

BAŞKAN YALÇINKAYA İLK ETAP ASFALT ÇALIŞMASI 16 AĞUSTOS’TA

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya devam eden yol çalışmaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Akçakale'nin en önemli sorunlarından birisi olan ulaşım ulaşımda da bir hamle başlattık. Birinci hamlemiz Akçakale Şanlıurfa ana yolu, 8,5 km sıcak asfalt yapacağız demiştik bölünmüş yolda ilk etap stabilize çalışması bitti şimdi bu ayın 16’sında hazır asfalt çalışması başlayacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün gayretiyle Suruç Akçakale çevre yolunu başlattık. Çevre yolun dada inşallah bir başlangıç olarak yeni mezarlığa kadar olan bölümünü şu anda stabilizesini bitirdik arkasın dada asfaltlama çalışmaları başlayacak. Akçakale Şanlıurfa yolunda,Önce yağmur suyunu arkasındanda içme suyunu ikisini bir arada bu yol güzergâhında döşeme çalışması tamamlandı. Yağmur suyu geçmişte çok büyük sıkıntılar yarattı. İnşallah bir daha o sıkıntıları yaşamayacağız içme suyunda’da geçmişte espas borular konulmuş espas boruları söktük çünkü kanserorejen maddeler taşıyor.  Dünyanın en iyi borularını şu anda burada kullandık. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki yüz yıl daha burada içme suyu ve drenaj sorununu kökten hal ettik. Asfaltlama çalışması bittikten sonra 12 Km lik bir prestij caddesi haline getiriyoruz. İçinde ağaçları, çiçekleri parke taşları aydınlatmasıyla ve düzenli yapısıyla mükemmel bir şehir haline gelecek, inşallah bu yaz döneminde bu işi bitirip Akçakale’nin hizmetine sunacağız hayırlı ve uğurlu olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195