Title of a News Article

Başkan Yalçınkaya'dan bebeğe yardım eli

Başkan Yalçınkaya'dan bebeğe yardım eli
banner206

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, dünyada nadir görülen kelebek hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Suriyeli Abdullatif’i evinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler ve gıda yardımında bulundu.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanısıra sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine desteğini esirgemeyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bu kez bir bebeğe yardım eli uzattı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Akçakale’ye sığınan Abav ailesinin 6 çocuğundan en küçüüğ 3 yaşındaki Abdullatif Abav’a halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen "Epidermolizis bülloza" teşhisi kondu. Minik Abdullatif, yaklaşık 10 ay hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Baba İbrahim El Abav mevsimlik işçi olarak çalıştığını ve Maddi imkansızlıklar dolayısıyla bebeğe yeterli bakım ve tedavi uygulayamadıklarını belirterek yardım çağrısı yaptı. Çağrıya Başkan Yalçınkaya da duyarsız kalmadı. Aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Başkan Yalçınkaya çeşitli hediyeler götürüp gıda yardımı yaptı ve ailenin diğer ihtiyaçlarının da karşılanması yönünde yetkililere talimat verdi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: ELİMİZDEN NE GELİRSE ORTAYA KOYACAĞIZ

Ziyarette yaptığı açıklamada her zaman ailenin yanında olduklarına vurgu yapan Başkan Yalçınkaya “Akçakale’de Abav ailesini ziyaret ettik. Çok nadir, milyonda bir görülen hastalık ile karşı karşıyayız. 3 yaşındaki çocuğumuzda kelebek hastalığı var. Vaziyeti de içler acısı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu konuyla ilgili bir çalışma içerisinde. Biz de belediye olarak ailenin, hastanın yanındayız. Elimizden ne gelirse, ne gerekirse bütün yardım ve gayretimizle ortaya koyacağız. Allah’tan şifa ve bir an önce ayağa kalkmasını diliyoruz. Ailesine ve çocuğa geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. “ BABA EL ABAV: GEREKLİ YARDIMLAR YAPILIYOR

Baba İbrahim El Abav da destekte bulunan herkese şu sözlerle teşekkür etti:

“Öncelikle Akçakale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yalçınkaya, ilçe kaymamakamına ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür ederim. Onlar sesimin duyulmasında bizlere yardımcı oldular. Bana gerekli yardımlar yapılıyor. Yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195