Title of a News Article

Yalçınkaya, Akçakelilere müjdeyi verdi

Akçakale’ye doğalgaz ulaştırılması amacıyla hazırlanan projenin ihale aşamasına geldiğini müjdeleyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “İhale edildiği andan itibaren 1 yıl sonra doğalgaz Akçakale'de olacak” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın “Sınırda yıldız ilçe” hedefiyle yürüttüğü çalışmalarla hızla büyüyen ve gelişen ilçe doğalgaza da kavuşuyor.

Akçakale halkının merakla beklediği doğalgaz projesinde ihale sürecine gelindi. Başkan Yalçınkaya yaptığı açıklama ile 24 Aralık 2020 tarihinde ihaleye çıkacak doğalgaz projesinin müjdesini verdi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: AKÇAKALE’NİN HAYAT TARZI DEĞİŞECEK

İhale tarihinden 1 yıl sonra ilçenin doğalgaza kavuşacağını dile getiren Başkan Yalçınkaya “Doğalgaz inşallah ayın 24'ünde ihalesi yapılarak Akçakale'ye armağan edilecek. Bizim başta da söylediğimiz gibi sınırda yıldız bir ilçe yaratma gayretimiz, azmimiz, mücadelemiz devam ediyor. Önce ana yol, arkasından içme suyunu ve en son olarak medeniyetin son zirvesi doğalgazın ihale edilmesi aşamasıyla inşallah bu hizmetleri taçlandıracağız ve insanlarımızın hizmetine vereceğiz. 2 yıllık bir süreydi projeydi sözleşmeyi imzaladığımızda. 1 yılı mühendislik ve proje çalışması ile geçti. Ayın 24'ünde ihale edildiği andan itibaren 1 yıl sonra doğalgaz Akçakale'de olacak. Akçakale'nin tamamen çehresi, yapısı, hayat tarzı değişecek. Doğalgaz dediğimiz insanların en son kullandığı medeni araçlardan birisi. Bu medeni araç Londra'da, Paris'te, İstanbul'da, Ankara'da varsa Akçakale'de de oldu” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ HEDEF İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK”

Doğalgazın hayırlı olmasını dileyen Başkan Yalçınkaya artık hedeflerinde işsizliğe karşı istihdama yönelik çalışmalar olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Doğalgazdan, temiz içme suyundan, anayoldan sonra diğer yaptığımız hizmetlerle Akçakale'nin hiçbir eksiği kalmadı fakat biz bununla yetinmiyoruz. Bundan sonraki hedefimiz büyük yatırımcıları buraya çekmek. Organize sanayiyi işler hale getirmek. Buradaki işsizlik sorununu temelden çözümü noktasında konusunda büyük bir gayretimiz olacak. Sınır kapısının daha verimli çalışması, ithalat ve ihracatın buradan hızlanması, burayı cazibe merkezi haline dönüştürmekteki gayretimiz devam edecek. Doğalgazın Akçakale'ye gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Akçakale halkına da hayırlı ve uğurlu olsun. Allah nice hizmetleri bu ilçeye bu insanlara nasip edecek.”

HAVA KİRLİLİĞİ AZALACAK

Öte yandan doğalgazın ilçeye gelmesi ile ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçilmesi ve soba bacalarından çıkan karbonmonoksit gazının ilçedeki hava kirliliği üzerindeki etkisinin azaltılması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195