Title of a News Article

Yalçınkaya sözünü tuttu

Yalçınkaya sözünü tuttu
banner206

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan kütüphane kafe hizmete açıldı. Başkan Yalçınkaya, hayırlı olmasını dileyerek ikinci bir kafe kütüphane daha açılacağı müjdesini verdi. 

Temel ve sosyal belediyecilik anlayışı ile çok projeyi hayat geçirerek ilçeyi farklı bir noktaya taşıyan Akçakale Belediyesi, eğitim de tam destek vermeye devam ediyor. Başkan Mehmet Yalçınkaya, ilçenin eğitimdeki başarısını artırmak amacıyla eğitim hizmetlerine yönelik yatırımlarından birini daha hayata geçirdi. Başkan Yalçınkaya’nın talimatları doğrultusunda Akçakale Belediyesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulan “Gençlik Merkezi ve Kafe Kütüphane Projesi” ilçede uygulanmaya değer görüldü. Bir seçim vaadi de olan kütüphane kafe hazırlıkların tamamlanmasının ardından Akçakale Gençlik Merkezi’nde öğrencilerin hizmetine açıldı.  

Koronavirüs pandemisi nedeniyle şuan sınırlı sayıda öğrenci kabul eden kütüphane ortaokul, lise ve üniversite hazırlık kitapları ile donatıldı. Kütüphanede öğrencilerin hem ders çalışması için uygun koşullar sağlandı hem de çay ve kahve içerek eğlenceli zekâ oyunları oynayabilecekleri bir ortam hazırlandı. 

Başkan Yalçınkaya, beraberinde Akçakale Belediyesi Meclis Başkan Vekili Şerif Bozkurt, meclis üyeleri Cuma Yıldık ve İsa Altuntaş ile kütüphaneyi ziyaret etti. 

BAŞKAN YALÇINKAYA: İKİNCİSİNİ DE YAPACAĞIZ 

Burada yaptığı açıklamada eğitime yönelik yatırımlarının süreceğini belirten Başkan Yalçınkaya ikinci bir kütüphane kafe müjdesi vererek “Dünyayı aydınlatan kitaptır. Kuran-ı Kerim ilk kitabımızda ilk ayeti  ‘Oku!’. Allah’ın ilk emri oku. Aydınlık, okuyan, araştıran bir neslin temeli bir kütüphanedir. Kütüphaneyi getirdik, genç kardeşlerimizin hizmetine verdik. Hem bir bölümüne kendi derslerine hazırlanma noktasında eğitime ayırdık, eğitim kitapları koyduk bir de genel kültür için çeşitli kitaplar koyduk. Bunların hepsini bu genç, okuyacak kardeşlerimizin hizmetine verdik. Bu büyük bir ihtiyaç. İnşallah ikincisini de yapacağız. Okullar bölgesi var. Bu eğitim orada da sürmesi için gereken desteği vereceğiz. Hem burada çayını kahvesini yudumlarken dersine çalışacak, kitabını okuyacak, aydınlanacak ve bölgenin, Akçakale’nin, buradaki bütün insanımızın kaderini bu okuyan kardeşlerimiz değiştirecek. Bu kardeşlerimize bu kütüphanenin, bu kitapların hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. “ dedi. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kütüphanede içecek ikramı yapılmazken, pandeminin sona ermesinin ardından ikramlar ücretsiz olarak sunulacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195