URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ
2015-04-10 12:16:10

ALEVİLİK ve TERÖR

KEMAL ATALAR

10 Nisan 2015, 12:16

 Son zamanlarda DHKP- C örgütünün Savcı Salim Kiraz ın odasında mahsur alınması ve akabinde çıkan çatışmada ölmesi( öldürülmesi ) nin ardından bazı çok bilmiş köşe yazarları yada aklı evvel sözüm ona yazarlar Terör örgütü ile Aleviligi birlikte değerlendirme küstahlığını kendilerinde bulmuşlar.

Ey Aklı evvel çok bilmiş yazarlar öncelikle sizlere şunu sorayım ;

sizler Aleviligin yaşam biçimini, inancını, felsefesini ve İNSANA yaklaşımını Biliyormusunuz…?

Sizler Alevilerin inançlarında ibadetlerinde İNSAN öldürmenin Cezasının ne olduğunu ve kendi toplumlarında nasıl bir Karşılığının olduğunu biliyormusunuz..?

Sizler Alevi inancının, İNSANLIĞIN BARIŞI, BİRLİKTE YAŞAMI ve KABESİ nin İNSAN OLDUĞUNU Biliyormusunuz..?

Sizler Alevi inancı ile ilgili olarak inancından dolayı ( Alevilik için ) Hiçbir Kimsenin adı, Kimliği, kişiliği, Siyasi Düşüncesi ne olursa olsun, insan öldürdüğünü gördünüz mü
Duydunuz mu..?

Daha da başka sorular sormak isterim sizin gibi aklı evvel çok bilmiş yazarlara
amma, şunu unutmayın ki Alevi inancında olanlar, Sürekli olarak Zalimin karşısında duranlardır, Mazlumun yanında olanlardır, Hiçbir zaman Teröre çanak tutmazlar,hiçbir zaman adam öldürmezler, hiçbir zaman hele hele Adaletin tecelli si için çaba sarf edenlere el kaldırmaz saygısızlık etmezler.
fevri hareketler, kişiseldir, inançların hiç birisini bağlamaz.

Ben şimdi buradan kalkıp size desem ki ; İslam inancı için IŞID, EL KAİDE, EL NÜSRA, MÜSLÜMAN KARDEŞLER, ve adını sayabileceğimiz daha bilmem kaç Terörist örgüt İslam adına şunu yaptı, bunu yaptı, İslamiyet terörist bir inancın yanındadır ve bunları Destekliyor, sizce bu islama hakaret değimlidir, ve bunu islamla ne derece özdeşleştirebilir, bağdaşlaştırabilirsiniz.

Ben kendi adıma söylüyorum, Terör örgütlerinin adı, felsefesi, düşüncesi ne olursa olsun, hatta inançları ne olursa olsun yaptıkları eylemleri ile sadece ve sadece inançlarına zarar vermekten başka bir halt dağıtamazlar, ama bu o inancın yanlışı manasına gelmez. Kaldı ki hiçbir inançta insan katl etmenin, öldürmenin yeri yoktur. Adalet vardır, hak ve hukuk vardır., Nizam terazi vardır.

Sizler gibi yargısız infaz eden, aklı evvel çok bilmiş yazarlar yapsalar yapsalar ancak toplumu uç noktalarda birbirine düşman etmek için Alevi- Sünni çatışmasını körüklemek için bu fiili yaparlar.

Tekrar söylüyorum; aleviligin hiçbir terörist eylemle bağdaşlaştırılması ve Alevilik inancının bu olayları destekler gibi göründüğünü ima etmek bile başlı başına bir aşağılıktır.eylemleri yapanların içinde, Alevi de, Sünni de, hırıstiyanda, veya sair inançlardan insanlarda olabilir, bu demek değildir ki bu inançlar bu eylemleri körüklüyor, destekliyor, sizler aklı evvel çok bilmiş ler (,….! )sadece ve sadece toplumları uç noktalara bölmek ve kırdırmak için hedef göstermek pisliginin içine girmekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

Yapmayın, etmeyin, inançları, Dinleri, maneviyatı bu tür olayların içerisine sokmayın,Yazıktır, Hem halka, hem inançlara ve eğer varsa vicdanlarınıza…..

Tüm inançların, insan öldürülmesine karşı olduğum bilinci ile Sevgi ile Aşk ile, 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.