ASAYİS

Urfalı vekil hakkında suç duyurusu...

CHP’li Mahmut Tanal’ın Şanlıurfalılarla ilgili olarak Twitter’dan yaptığı açıklamalar üzerine Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam avukatlarıyla birlikte suç duyurusunda bulundu. Sağlam, adliye çıkışındaki açıklamasında, “Bu tavır Urfa için bir yüz karasıdır. Bu tavır siyaset için bir utançtır. Bu yaklaşım CHP'nin kendisi içinde sorgulanması gereken bir durumdur. Halkın iradesine saygı duymayanların Urfa’mızla ilgili konuşmasını yasaklıyorum” dedi.

24 Haziranda gerçekleştirilen seçimlerin ardından Twitter’dan yaptığı açıklamalarda gündeme oturan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Şanlıurfalı Milletvekili Mahmut Tanal’a tepkiler geliyor. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, avukatlarıyla birlikte Şanlıurfa Adliyesine giderek CHP’li Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘HAKARET ETMİŞTİR’ 
Adliye çıkışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, Tanal’ın hem Urfalılara hem de AK Parti’ye oy verenlere hakaret ettiğini belirterek, “CHP Milletvekili ve sözde Urfalı Tanal, 24 Haziran seçim sonuçlarını hazmedememiştir. Hazımsızlık öyle bir boyuta ulaşmıştır ki, bu sefer de resmi tescilli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile bu sonuçların "Millete müstahak" olduğundan bahsedip, "buzdolabı yalayıcısı", "sürüngenler", "köprüleri kemirenler" diyerek Başta hemşerilerime sonrasında da AK Partimize oy verenlere hakaret etmiştir. Tanal'ın bu yaklaşımı ve ifadeleri karakterinin dışavurumudur” dedi.

‘BU TAVIR URFA İÇİN YÜZ KARASIDIR’ 
Tanal’ın Urfa ile ilgili konuşmasını yasakladığını kaydeden Sağlam, “Ben her şeyden önce Urfalıyım Urfa adına konuşacak birisi varsa burada yerelde siyaset yapan ve hizmet sunan kimselerdir. Bu her parti için böyledir. Urfa'dan değil başka yerden vekil seçilen birinin bu tavrı, kendi partisinden seçilen kimseleri hiçe sayıp, onlara oy veren seçmenleri yok kabul edip konuşmaktır. Bu tavır Urfa için bir yüz karasıdır. Bu tavır siyaset için bir utançtır. Bu yaklaşım CHP'nin kendisi içinde sorgulanması gereken bir durumdur. Halkın iradesine saygı duymayanların Urfamızla ilgili konuşmasını yasaklıyorum” ifadelerini kullandı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM’ 
Tanal’ın açıklamalarının takipçisi olacağını belirten Sağlam, “O ağzına Urfa'yı almadan önce, kavgacı, millete hakaret eden bu saçma sapanlıklarından vazgeçmelidir. Millet iradesine saygı duymayan tüm hadsizleri millete havale ediyorum. Bugünlerde ismi Tanal olan bu terbiye yoksunu davranış nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Tanal, FETÖ Terör örgütünün bankasında hesap açıp, meydan okumuş adamdır. Tanal, Cumhurbaşkanına, eşine ve kızına hakaretin suç olmadığını savunan ama kendisine hakaret edilince soluğu adliyede alan adamdır. O dokunulmazlık zırhı altında girip böyle davranmaya devam edecektir. Ama ben bu benzeri konuların takipçisi oldum ve olacağım” diyerek sözlerine son verdi.

AJANS URFA