Ekonomi

Karaköprü'de o kurumun maaş promosyonu belli oldu

Karaköprü Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim çalışanlarının banka promosyonu için Akbank tarafından verilen 20 bin TL'lik teklifi kabul etti. Bu rakamı yeterli bulmayan Şanlıurfa'daki eğitim kolunda hizmet veren 9 sendika, ortak açıklamada bulunarak, ihalenin tekrarlanmasını istedi.
Son dönemde en çok gündeme gelen konulardan birisi de çalışanların banka promosyonu oluyor. Enflasyon rakamlarının yükselmesinin ardından çalışanların banka  promosyonu beklentisi de bir hayli yüksek oluyor. Son olarak Karaköprü Milli Eğitim Müdürlüğü banka promosyonu için ihale gerçekleştirdi. İhalede 20 bin TL teklif veren Akbank'ın bu teklifi kabul edildi. Ancak Şanlıurfa'da eğitim kolunda hizmet veren sendikalar, bu teklifi yeterli bulmadı.
Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Eğitim Gücü Sen, Özgür Eğitim Sen ve Koop İş sendikaları promosyonla ilgili ortak açıklamada bulunarak şu ifadelere yer verdi:
"Bugün maaş promosyonu ihalesi yapılan Karaköprü ilçesinde Akbank tarafından teklif edilen 20 bin TL kabul edilmiştir. Eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren tüm sendikaların itiraz etmesine rağmen Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihale imza altına alınmıştır. Biz Urfa'da eğitim iş kolunda üyeleri bulunan 9 sendika olarak bu ihalenin eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını ve güncel ekonomik koşullarda bu miktarın düşük kaldığı gerekçesiyle ihalenin tekrarlanmasını talep ediyoruz. Talebimiz gerçekleşene kadar hukuksal tüm süreçleri işletip, konunun takipçisi olacağız."